![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 3 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam funkcję która mi pokazuje/ukrywa element na stronie
Kod function openClose(id) { document.getElementById(id).style.display = (document.getElementById(id).style.display == "none") ? "block" : "none"; } oraz taki kod w templacie Na początku ustawinia sa niewidoczne. Klikam, pokazują się. Do tego momentu jest ok, tak jak chccę. Ale po kliknięciu: - ukryj przed innymi użytkownikami - pokazuj mój email|numer gg w moim profilu ustawiania znów mi znikają, zastosowany jest display:none do ul. A chciałbym żeby tak nie było, tylko żeby znikało po ponownym klknięciu: Twoje indywidualne ustawienia; P.S. Gdy usunę display:none to zachowuje się tak jak chcę z tym że ustawienai są widoczne od razu (a chciałbym żeby nie były) Ma ktoś jakieś pomysł jak to zmienić? Ten post edytował Aztech 12.07.2006, 22:37:27 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy przypadkiem nie dzieje się tak, bo masz przeładowanie strony?
-------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 3 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie. Ale na razie nie widzę sposobu aby temu zaradzić. Spróbuję wprowadzić jakiś parametr, żeby rozróżniać wejście na stronę a zmianę wartości parametru, ale nie wydaje mi się to optymalnym rozwiazaniem. Może da się jakoś inaczej? Masz może pomysł?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2005 Skąd: Strzyżów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może tak:
-------------------- "No bo z fasolą to człowiek przynajmniej wie, na czym stoi..."
Pomniejsze bóstwa, Terry Pratchett php :* |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bez zmiennej pomocnicznej pobieranej z bazy się tego nie obejcie, chyba że użyjesz AJAX'u
-------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
To może jeszcze jeden inny problem.
Mamy 4 DIV-y. Nie mają ustalonego dislpaya. Nad każdym DIV-em jest link co ukrywa/pokazuje DIV-a pod nim. Czy da się zapamiętać te rozwinięte i zwinięte DIV-y. A jak tak to jak? |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
ja to rozwiązałem tak
Kod function $(id) { itm = null; if (document.getElementById) { itm = document.getElementById(id); } else if (document.all) { itm = document.all[id]; } else if (document.layers) { itm = document.layers[id]; } return itm; } function my_getcookie( name ) { var cname = name + '='; var cpos = document.cookie.indexOf( cname ); if ( cpos != -1 ) { cstart = cpos + cname.length; cend = document.cookie.indexOf(";", cstart); if (cend == -1) { cend = document.cookie.length; } return unescape( document.cookie.substring(cstart, cend) ); } return null; } function my_setcookie( name, value) { var expire = "; expires=Wed, 1 Jan 2020 00:00:00 GMT"; document.cookie = name + "=" + value + expire + ';'; } function PokazUkryj() { var pasek=document.getElementById('pasek'); var tresc=$('tresc'); var img= pasek.childNodes[0]; pasek=pasek.getElementsByTagName('span')[0]; if (tresc.style.display == 'block' || my_getcookie('hide')==0) { tresc.style.display='none'; pasek.innerHTML='Pokaż'; img.src='exp_minus.gif'; my_setcookie('hide',1); } else { tresc.style.display='block'; pasek.innerHTML='Schowaj'; img.src='exp_plus.gif'; my_setcookie('hide',0); } } window.onload = function { if(my_getcookie('hide')==1) { var tresc=$('tresc'); var pasek=$('pasek'); var img= pasek.childNodes[0]; img.src='exp_minus.gif'; tresc.style.display='none'; pasek.childNodes[1].innerHTML='Pokaż'; } } --> tyle że tu na stałe jest wpisane jaki element ma się chowac/pokazywać... musiałbyś to przerobić aby pobierał argument co ma chowac lub pokazywać |
|
|
![]()
|
|
Póki co ja skorzystałem z rozwiązania http://code.gosu.pl/ z menu w javie wersja 1.3. W JS jestem słaby, ale postaram się coś wydusić z tego Twojego skryptu
Ten post edytował Aztech 15.07.2006, 15:58:25 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 09:56 |