![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój problem wygląda następująco:
Mam zainstalowanego Apacha 2.0.0.53 z php 4.4.2 i MySqula 4.0.26 pod WINDOWSEM XP Zainstalowałem to parę dni temu, DO TESTOWANIA STRONKI WWW na LOCALHOScie i wygląda na to że wszystko działa, ale kiedy chcę wkleić jakiś skrypt wyskakują błędy w php. Tzn. część skryptu działa a część nie. Próbopwałem już z wieloma skryptami księgi gości, ale ciągle jest tak samo: kawałek działa, kawałek nie - ale błędy są różne. Piszę o tym w tym dziale, bo np. plik index.php który wyświetlał info o php działał bez zarzutu, i dlatego, że część skryptu przecież działa. Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. Teraz Sciągnąłem KSIęGE GOśCI by Kness i wyskakują mi różne błędy.: 1 Na początku: Notice: Undefined variable: next in C:\WebServer\Apache2\www\LIMON\ksiega2\index.php on line 40 Notice: Undefined variable: pos in C:\WebServer\Apache2\www\LIMON\ksiega2\index.php on line 42 Notice: Undefined variable: ilepoz in C:\WebServer\Apache2\www\LIMON\ksiega2\index.php on line 44 A to fragment kodu odpowiedzialnego za te błędy (linia 39-45): $count="0"; if($next==""){$next="0";}else{$next=$max;} if($pos==""){$pos="0";} else{$pos=$pos+$next;} if($ilepoz==""){$ilepoz=$max;} else{$ilepoz=$ilepoz+$next;} 2. błędy: Notice: Undefined index: 0 in C:\WebServer\Apache2\www\LIMON\ksiega2\index.php on line 67 Notice: Undefined index: 0 in C:\WebServer\Apache2\www\LIMON\ksiega2\index.php on line 68 Notice: Undefined offset: 1 in C:\WebServer\Apache2\www\LIMON\ksiega2\index.php on line 67 Notice: Undefined offset: 1 in C:\WebServer\Apache2\www\LIMON\ksiega2\index.php on line 68 Notice: Undefined offset: 2 in C:\WebServer\Apache2\www\LIMON\ksiega2\index.php on line 67 Notice: Undefined offset: 2 in C:\WebServer\Apache2\www\LIMON\ksiega2\index.php on line 68 Notice: Undefined offset: 3 in C:\WebServer\Apache2\www\LIMON\ksiega2\index.php on line 67 Notice: Undefined offset: 3 in C:\WebServer\Apache2\www\LIMON\ksiega2\index.php on line 68 i tak dalej aż do offset:9 włacznie a oto fragment kodu odpowiedzialnego (linie 63-70): echo "</td></tr></table><br>"; $plik = "$katalog/$wpisy$rozsz"; $file = file($plik); for ($index=$pos; $index < $ilepoz; $index++) { $g = split("\|",chop($file[$index])); $split = explode("||",$file[$index]); $count++; if(($split[0]!="") && ($split[6]!="")){ P.S. Jeszcze raz bardzo prosze o pomoc i proszę w miarę możliwości o łopatologię bo należę raczej do zielnych w temacie php. Ten post edytował Martino 13.07.2006, 10:19:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:38 |