![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ...
... Na wstępie chce się przywitać bo jestem tu nowy ![]()
Zadaniem skryptu jest wysyłanie e-maila do adresata ![]() Skrypt działa jak najbardziej poprawnie za co mogę być wdzięczny autorowi Tutoriala bo sam bym w życiu tego nie stworzył ... skypt oczywiście w miare rozumiem bo udało mi się go połączyć z swf'em który robiłem prawie samodzielnie ![]() ![]() ![]() Ten post edytował Retuh 12.07.2006, 14:27:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 19 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam podobny problem.
Kod skryptu jest w UTF-8, nagłówki wysyłanego maila ustawione CODE Content-type: text/plain; charset=utf-8 tak więc w treści wszystko wyświetla się dobrze. Ale temat wiadomości to jak widać już inna sprawa - są krzaki. Gdzie to ustawić, żeby temat był też w UTF-8? Może wysłać go w nagłówku zamiast w odpowiednim argumencie funkcji mail? edit: Podaję rozwiązanie. Trzeba sobie temat samemu zakodować: Kod $subject = '=?utf-8?B?'. base64_encode('Tytuł') .'?='
Ten post edytował qrzysztof 14.07.2009, 12:19:01 -------------------- Znalazłeś sam rozwiązanie swojego problemu? Nie pisz "już wiem, do zamknięcia". Podziel się rozwiązaniem - inni będą mieli łatwiej.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 08:19 |