![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2002 Skąd: Mińsk Mazowiecki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktoś wie , czy to wogule można zrobić?
Bo chodzi o to że przy ściąganiu plików z interku generuję 95% przeciążenia sieci, i inni użytkownicy Sieci sie że tak powiem pultają. Wiem że jest coś takiego jak Gozzila w której można zmiejszyć trasfer do wybranogo przez użytkownika, lub też inne programy. Ale chodzi mi o coś innego, bo jeżeli np sciągam np. z FTP'ów (Widows Commander) to o ile mi wiadomo tam niemogę nic takiego ustawić. A co gorsza to przeważnie idzie Gozilla , TeleportPro i FTP + otwierane strony. W tym momencie innym sieć pada mi idzie całkiem przyzwoicie a inny tylko płaczą. Wiec czy można jakoś programowo zmniejszyć sobie maxymalny transfer plików np.do 10kbps ? Jestem na Lanie i na świat wychodze przez server. Jeżeli ktoś wie jak mi pomóc to przosze pisać -------------------- Disconnect
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Linux::CBQ
dzielenie lacza -------------------- Tomasz Wasiluk
Polcode >> Szukamy programistów z pasją |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Server FTP G6 ma takie opcje, a dodatkowo mozna ustawic aby w danej sesji user mogl sie zalogowac tylko raz.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2002 Skąd: Mińsk Mazowiecki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki aleuz znalazłem to czego mi potrzeba
![]() -------------------- Disconnect
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko moze bylby w stanie mi ktos pomoc.
Problem: Jak pod Winshitem ograniczyc UL? ![]() Z DL nie ma problemu, mozna to zrobic na 1001 sposobow, tylko z tym UL ![]() -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ale chodzi mi o coś innego, bo jeżeli np sciągam np. z FTP'ów (Widows Commander) to o ile mi wiadomo tam niemogę nic takiego ustawić
W Windows Commander'ze jest opcja ograniczenia transferu. Jesli sciagasz pliki na oddzielnej sesji, mozesz bez problemu ograniczyc przepustowosc. :wink: -------------------- Wisdom To The Wise
|
|
|
![]()
|
|
Juz nawet udalo mi sie rozwiazac swoj problem. Jesli kogos to interesuje, to zajrzyjcie na www.netlimiter.com/ . Zreszta, tego jest duzo wiecej
![]() -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 11:59 |