![]() |
![]() |
-ja2000- |
![]()
|
Goście ![]() |
Piszę skrypt logowania w php i mam problem z warunkiem sprawdzającym poprawność wprowadzonych danych.
Oto odpowiedni fragment kodu:
$loginy to tablica z loginami. Mój problem polega na tym, że w wyżej pokazanej pętli, mimo że teoretycznie jest spełniony warunek, mój skrypt "nie wchodzi" do warunku i nie wykonuje zawartych tam poleceń (również jak wpisałam tam, aby wyświetlił jakiś tekst, to tego również nie robił). Proszę o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Ile loginów masz w tej tablicy? Jeśli jeden, to nie zadziała ta pętla, bo w warunku jest ustawione, że musi być $i<n . Ustaw na $i=<n i odpal. podobnie, gdy jest tam więcej loginów - jeden nigdy nie zostanie sprawdzony.
Pokaż też jak wygląda Twoja tablica. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Jeśli jeden, to nie zadziała ta pętla, bo w warunku jest ustawione, że musi być $i<n . @cysiaczek a co ty wygadujesz? Zalozmy ze jest tam jeden element. count zwroci 1. I powiedz mi od kiedy to 0 nie jest mniejsze od 1?@gosciu do latania po tablicach sluzy foreach. to tak na marginesie. Najwyrazniej warunek nie jest spelniony ot co. Kod <?php
foreach ($loginy as $login) { echo "<br />Login z loginy: $login -------- login z posta:".$_POST['login']; if ($login == $_POST['login']) { echo 'wszedlem'; $numer = $i; } } ?> -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:59 |