![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-kidzio- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam wszystkich,
uzywam smartyego, w pliku php mam tablice:
a w odpowiadajacym tpl formularz: chcialbym jako <option> dac elementy tablicy $dat z pliku php. Moze mi ktos podpowiedziec jak to zrobic? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A potem wstawiasz zmienną $list do swojego pliku przez smarty czy cośkolwiek innego. -------------------- Kod thewanderer@debian:~$ sudo apt-get dist-upgrade Konieczne pobranie 666KB pakietów. Czy chcesz kontynuować? [T/n] nieeeeeeee |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
slash12345: Kompletnie nie rozumiem czemu mieszasz kod pisany dla Smarty z pętlą napisaną w php. To wszystko jest znacznie prostsze.
Tablicę $dat przerzucasz do Smarty'ego przez zwykły assign(). Potem w Smarty możesz po niej przelecieć przy pomocy {section} albo {foreach} lub ewentualnie {html_options}. -------------------- Rozwój cywilizacji informatycznej to wyścig między programistami, którzy wytwarzają coraz łatwiejsze
programy użytkowe dla idiotów, a światem produkującym coraz lepszych gatunkowo idiotów. Blog: Małolepszy.info |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uzywam smartyego, w pliku php mam tablice:
a w odpowiadajacym tpl formularz: chcialbym jako <option> dac elementy tablicy $dat z pliku php. Moze mi ktos podpowiedziec jak to zrobic?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 01:41 |