![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 5 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Wołów/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem jak zrobić skrypt dzięki któremu mógłbym w łatwy sposób wprowadzać dane do tabeli w bazie danych sql.
Tabela 'plan' a w niej pola: 'id', 'dzien', 'pion' (typ varchar(1) ), 'przedmiot' (typ varchar(100) ), 'klasa', 'godzina' - reszta to typ int Do tabeli musze wprowadzić 120 rekordów i robienie tego ręcznie to by było straszne. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie masz te dane?
-------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 5 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Wołów/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wszystkie dane mam w pliku html i musze je wprowadzic do tabel (nie są one a postaci zapytania do bazy tylko zwyklej ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat wszystkie dane mam w pliku html i musze je wprowadzic do tabel (nie są one a postaci zapytania do bazy tylko zwyklej ;-)
Hmm... No to musisz napisać skrypcik który usunie znaczniki HTML, ładnie sformatuje plik do czytelnej postaci (w jednym wierszu dane do jednego rekordu)... Potem wczytanie pliku za pomocą funkcji [manual:bb3547759e]file[/manual:bb3547759e], pętelka i "INSERT INTO...". Szczerze mówiąc 120 rekordów to jeszcze nie tragedia... -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może by użyć DOM'a albo SAX'a?
|
|
|
![]()
|
|
znaczy sie bedzie jeszcze wiecej rekordow i czeba bedzie je edytowac
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:37 |