Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> problem z wyborem sposobu działania galerii
rad3k

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam!
Zrobiłem stronke z oferta handlową powiedzmy jakiegoś sklepu ( <-- przykład smile.gif ). Administrator może dodawać na niej nowe produkty poprzez wypełnienie formularzu, a użytkownik może przeglądać ofertę przedmiotów. Na podstronie oferta.php znajdują sie tylko podstawowe dane przedmiotu i przycisk więcej.

<------- Tyle narazie mam zrobione smile.gif

smile.gif a teraz co chciałbym jeszcze zrobić ------->

1. Chciałbym zrobić tak aby administrator tylko za pomocą przeglądarki mógł wgrywać fotki do poszczególnych przedmiotów (ilość fotek różna dla każdego przedmiotu), a one automatycznie wyświetlałyby sie na stronie przedmiot.php pod opisem przedmiotu.

... i teraz pytanie jak to mam zrobić?

* do każdego przedmiotu w tabeli dołożyć po 5 pól (dla maksymalnej liczby zdjęć = 5) i przechowywać linki do zdjęć, a jak np. bedą tylko 3 fotki to wpisywać do 4 i 5 pola wartość "0";

* stworzyć osobną tabelę zawierającą linki do zdjęć i łączyć ją za pomocą identyfikatorów (tego jeszcze nie robiłem i nie wiem jak to działa);

* stworzyć skrypt, który znajdowałby sie zaraz pod formularzem, który wypełnia administrator przy dodawaniu nowego przedmiotu i tworzyłby katalog o nazwie takiej jak identyfikator przedmiotu i tam byłyby wgrywane zdjęcia dotyczące tego przedmioty, czyli krótko ujmując każdy przedmiot miałby swój folder ze zdjęciami. W pliku przedmiot.php znowu znajdowałby sie skrypt który wyświetlałby zdjęcia z katalogu o nazwie takiej jak wyświetlany przedmiot.

Pomóżcie w wyborze rodzaju skryptu i ewentualnie poprawcie mnie smile.gif

Ten post edytował rad3k 10.07.2006, 22:42:19
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:39