![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_Ja_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat Notice: Undefined index: login in C:\serwer\www... Co mam zrobić zeby mi nie wywaloło tych notatek ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To są pierdoły, które są bardzo potrzebne.
Po nich widać jak kto programouje a jak wyskakują to od razu widac że ktoś podstaw nie zna ![]() Nie pisz tak: $arrTab[ index ] tylko tak: $arrTab[ 'index' ] |
|
|
-Gość_Ja_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
Hmmm... znam podstawy
![]()
Wszystkie zmienne związane z $_POST :/ Więc to nie chodzi o ['aaaa']. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat tylko chodzi o to że miałem php 4 zainstalowałem php 5 i nagle pojawiło się setki takich błędów :/ Bo w konfiguracji php4 miales ustawione by ci NOTICE'ow nie wywalalo, a konfiguracji php5 masz ustawione by ci NOTICE wywalalo. Krotko mowiac: bledy miales zarowno w php4 jak i w php5, tyle tylko ze php4 ci ich nie wywalalo. Skoro wali ci to przy $_POST, znaczy, ze albo pobierasz zmienne z formularza, a on nie zostal jeszcze wyslany, albo ze nie masz takich zmiennych w formularzu. Obstawiam na to pierwsze [blad] - to zes znacznik wymyslil.... ps: chcesz olac NOTICE? http://pl.php.net/manual/pl/function.error-reporting.php ale nie polecam tego rozwiązania -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@nasty_psycho no, NOTICE'y wyeleminowales pernamentnie... na rzecz PARSE ERRORÓW
![]()
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat Bo w konfiguracji php4 miales ustawione by ci NOTICE'ow nie wywalalo, a konfiguracji php5 masz ustawione by ci NOTICE wywalalo. Krotko mowiac: bledy miales zarowno w php4 jak i w php5, tyle tylko ze php4 ci ich nie wywalalo. Skoro wali ci to przy $_POST, znaczy, ze albo pobierasz zmienne z formularza, a on nie zostal jeszcze wyslany, albo ze nie masz takich zmiennych w formularzu. Obstawiam na to pierwsze Tyle to i ja sie domyśliłem... Cytat [blad] - to zes znacznik wymyslil.... Znacznik jak znacznik...
To jes mój kod i problem jest w lini 3 i 4 wieć wyraźnie widać ze chodzi o to ze tez wartośći z folrularza nie zostały jeszcze wysłane. I jak temu zaradzic ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No drogi ~Gościu, przecież powyżej dostałeś odpowiedź od ~nospora
Nie dasz rady tego przyswoić?
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
O nie zauwazyłem srry ale znalazłem już troszke łatwiejszy sposób rozwiązania tego problemu
![]() |
|
|
![]()
|
|
no latwiejszym sposobem jest:
Cytat Znacznik jak znacznik... NIe, gdyz znacznik[blad] nic nie mowi. w twoim przypadku powinno byc [php]. poprawiamps: tamten pierwszy to nie byl moj tylko nasty_psycho. ja go tylko poprawilem -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ps: tamten pierwszy to nie byl moj tylko nasty_psycho. ja go tylko poprawilem I to sie nazywa Kultura ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:00 |