![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Tworzę ostatnio dedykowanego CMSa, który jest już praktycznie skończony. Głównie pozwala na pobieranie plików na podstawie punktów użytkownika - po pobraniu kasuje punkty. Wszystko jest zrobione, ale mam problem z zasilaniem konta. Otóż zmuszony zostałem użyć do tego AllPay. Klient chce kilka usług - SMS AllPay, przelew AllPay etc. Wg AllPay.pl wszystko jest możliwe do zrealizowania - jest jeden input w formie i tam podaje się kod, który otrzymało się za przelew/sms do AllPay. Zrobiłem nawet skrypt, który łączy się z serwerami AllPay i sprawdza ważność i poprawność kodu. Wszystko śmiga pięknie, ale problem mam taki: W założeniu można wysyłać SMS-y za różne kwoty pod różne numery, podobnie jest z przelewami. Po takiej czynności otrzymuje się kod, tylko że teraz nie wiem jak sprawdzić, ile warty jest kod. Przykładowo kod SMS za 3,66 ma dodawać 2 punkty, a za 6,10 już 5 punktów. Kody umiem sprawdzać, ale teraz musiałbym zrobić jakieś ify [warunki] przydzielania punktów wg odpowiedzi z AllPay. Nie wiem jednak na jakiej podstawie to zrobić, a sam AllPay napisał, że mam wprowadzić więcej inputów, co nie wchodzi w grę, bo np. na www.covery.net system z jednym inputem działa sprawnie na tej zasadzie, którą opisałem. Kodu używam takiego:
Potem ustawiam cookie na podstawie $czas_zycia. $status sprawdza poprawność kodu. Wartość kodu zatem powinna być jakoś pobierana przez fgets, tylko jak to zrobić? Bardzo proszę o szybką pomoc. Miał może ktoś z taką sytuacją już do czynienia? Pozdrawiam i z góry dziękuję. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze stworz sobie tablice, w jednej kolumnie kod, w drugiej jego wartosc. W chwili, gdy bedziesz pobieral jakikolwiek kod, porownuj go z danymi z tablicy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tablicami już robiłem, ale problem jest w tym, że każdy kod jest inny i można go sprawdzić przez kod, który wyżej podałem. Na inputach byłoby prosto - ify z jakiego inputa zostało wprowadzone i tyle.
Ma ktoś inne propozycje? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kody o innej wartości różnią się chyba długością.
|
|
|
![]()
|
|
Ma ktoś przykłady takich kodów? Bo szkoda mi póki co pieniędzy na wysyłanie SMS-ów do AllPaya w ciemno
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 216 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Te po 10.98 mają chyba po 10, a po 1,22 różnie 7-9.
|
|
|
![]()
|
|
A kokretnie? Bo interesują mnie kody:
- 1zł - 2zł - 3zł - 5zł oraz przelewy: - 5zł - 10zł - 20zł |
|
|
![]()
|
|
A pisałeś do allpaya
![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat a sam AllPay napisał, że mam wprowadzić więcej inputów Z tego idzie wywnioskować, że pisałem ![]() Dzisiaj dostałem jeszcze jednego maila, ale nie było w nim nic konkretnego. |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
http://www.atlantis.ccrpg.pl/ tu maja sprawdzanie wartości kodów więc może napisz do któregoś admina a możliwe że odpiszą
![]() |
|
|
![]()
|
|
No nie wiem, nie zauważyłem tam nawet nigdzie płatności
![]() Nosz kurde tyle osób z tego korzysta i nigdzie nie ma opisanego sposobu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
po rejestracji jest link twoje kredyty i tam sa płatności przez allpay
|
|
|
![]()
|
|
Niestety nic takiego tam nie mam. Dostaję maile od AllPaya, ale tam jest lana woda - zero konkretów. Ale skoro można wczytać z kodu jego status i czas ważności:
To przy pomocy fgets musi się dać wczytać i kwotę, tylko jaki numerek po przecinku dać? ![]() Problem rozwiązany ![]() Okazuje się, że każda usługa i jej kwota ma swój identyfikator i można go pobrać prez curl. Teraz parę ifów i jest git ![]() Pomógł mi Pan Łukasz z ekipy AllPay ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:22 |