![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 4 Dołączył: 22.04.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chce zrobić żeby div powiększał sie do określonej wielkości i żeby to była animacja, czyli nie od razu żeby miał maksymalną wielkość. Tylko że nie wiem czemu ale nawet nie powiększa sie.
Oto kod: Kod <html>
<head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <title></title> <script> var animeInt; function doUBAnimation() { var obj = document.getElementById("UBsearchAdv"); obj.style.width = parseInt(obj.style.width) + 10 + 'px'; if (parseInt(obj.style.width) > 200) { window.clearInterval(animeInt); } } function showUBsearchAdv() { var obj = document.getElementById("UBsearchAdv"); obj.style.display = "block"; setInterval("doUBAnimation()", 1000); } </script> </head> <body> <div id="UBsearchAdv" style="display:none; background-color:#006699; width:20px;">dfg</div> </body> </html> Ten post edytował yaro 9.07.2006, 12:28:18 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra, a gdzie wywołujesz funkcję showUBsearchAdv() ?
![]() -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 4 Dołączył: 22.04.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapodział sie gdzieś link jak kopiowałem na forum.
Wywołuje to w taki sposób: Kod <a href="#" onclick="showUBsearchAdv()">zaawansowane</a> Ale oczywiście nie to jest problemem, bo i tak nie działa ![]() Ten post edytował yaro 10.07.2006, 10:12:28 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prześledź wszystko dokładnie. Przetestowałem dla pewności przed chwilą ten kod i jest ok. Div się wydłuża.
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
No rzeczywiście div sie wydluża ala nagle, od razu przecież go widać dużego. Ja chce żeby powoli sie powiekszal, zeby to było wiidać
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jak to nagle ? Najpierw go nie widać, potem widać jakieś 20px a potem wydłuża się co 10px.
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
No rzeczywiście działa tak jak chciałem.
Sprawdzałem wczoraj i nie działało, coś musiałem pokręcić. Dzięki ~revyag -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mogę zatrzymać tego skryptu .... owszem powiększa się prawidłowo
![]() Poprawiony Kod <script> var animeInt; function doUBAnimation() { var obj = document.getElementById("UBsearchAdv"); obj.style.width = parseInt(obj.style.width) + 10; if (parseInt(obj.style.width) > 30) { window.clearInterval(animeInt); } } function showUBsearchAdv() { var obj = document.getElementById("UBsearchAdv"); obj.style.display = "block"; animeInt = setInterval("doUBAnimation()", 1000); } </script> setInterval nie przekazywał wartości identyfikatora dzięki któremy możemy zatrzymać animację , gra! Ten post edytował jastu 25.08.2006, 14:07:46 -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:26 |