![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-ja2000- |
![]()
|
Goście ![]() |
Napisałam skrypt logowania w php. Najpierw jest część wyświetlająca formularz, a następnie kod php sprawdzający poprawność wprowadzonego loginu i hasła. Jednak skrypt php "wykonuje się" zanim zostaną wprowadzone dane, tzn. nim wprowadzę do formularza login i hasło, widzę wynik wykonania skryptu dla "pustych" danych, a po wprowadzeniu właściwych danych i kliknięciu przycisku submit nic się nie dzieje. Co muszę dopisać w skrypcie lub formularzu, aby uzyskać żądany efekt?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: Bulowice nearby Wadowice (E), Oświęcim (W) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Umiesc kod sprawdzający poprawność loginu w instrukcji if
-------------------- ![]() |
|
|
-ja2000- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wpisałam to co mi napisałeś, ale teraz to już nic nie działa.
Przedstawiam mój kod: Formularz: oraz treść skryptu w php:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz błąd w zmiennych powinno być $_POST a nie $POST ...
![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
-ja2000- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki wielkie!!!
Mam jeszcze jednak jeden problem. Po wciśnięciu przycisku wyświetla tylko pierwszy napis. Co zrobić, aby wyświetlił również następne? Formularz: Poprawiony kod php:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O to Ci chodzi? ![]() ps. Zapraszam do rejestracji ![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 02:16 |