![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o sprawdzenie czy w katalogu jest plik o nazwie konczacej sie np. na _123.php.
Nie bardzo mi sie usmiecha korzystanie z readdir. Moze jest jakies inne rozwiazanie - taki pehapowy odpowiednik *.* Nadmienie jeszcze ze skrypt ma po znalezieniu poszukiwanego pliku zmienic mu nazwe lub go skasowac. (Chociaz to moze nie ma znaczenia) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Pozdrawiam,
Michał K. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Chodzi mi o sprawdzenie czy w katalogu jest plik o nazwie konczacej sie np. na _123.php.
Nie bardzo mi sie usmiecha korzystanie z readdir. Moze jest jakies inne rozwiazanie - taki pehapowy odpowiednik *.* Nadmienie jeszcze ze skrypt ma po znalezieniu poszukiwanego pliku zmienic mu nazwe lub go skasowac. (Chociaz to moze nie ma znaczenia) http://pl.php.net/manual/pl/function.glob.php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Heh a jeszcze 5 minut temu dalbym glowe ze takiej funkcji nie ma ;)
Pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 22.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat Heh a jeszcze 5 minut temu dalbym glowe ze takiej funkcji nie ma ![]() I ja także! :-). Człowiek uczy się całe życie :-). A oto moje usprawiedliwienie: Cytat (php 4 >= 4.3.0)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale mi wstyd :oops:
Dzieki wszystkim za sprowadzenie na dobra droge |
|
|
![]()
|
|
Przy okazji okazalo sie ze moj php jest za mlody na glob(), ale jak by ktoś potrzebował to znalazłem takie cóś:
Kod $files = explode ("n",`ls *.txt`);
Olek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 06:33 |