![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, cały czas staram sobie poradzić wprowadzić stronnicowanie (dzielenie na strony) w moim projekcie bazo-danowym opartym na bazie "PostgreSQL" ale nie daję sobie rady, próbowałem na tablicach ale coś nie wychodzi, poniżej podaję kod. Może ktoś pomóc z wprowadzeniem tego do mojego projektu? Najpierw pobieram dane z bazy zapytaniem 'SELECT * FROM ludzie' i dostaje wynik np 30 osob i jak zrobić podział np na 10 osób przypadające na jedną strone.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 5 Dołączył: 14.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piasłem na szybko i bez tesu, wiec mogłem sie gdzies pomylić. Ale generlanie masz moj zamysł na stronicowanie.
-------------------- zmoderowano - rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Niom. od razu uprzedzę...
Wypada chyba zaokrąglić w górę prawda? No ewentualnie niektórzy lubią takie bajery jak 13,33 strony wyników hehe. Solution - ceil() -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odgrzebałem na dysku rozwiązanie Dariusza Majgiera (algorytmy.pl):
-------------------- Błyśnij, nim zgaśniesz...
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam rozwiązanie ale dla bazy MYSQL, moze się przyda:
Wygląda to tak jak na stronie http://www.kostek.forall.pl/index.php?page=wszystkie&str=0 Nie śmiać się z wpisów ![]() ![]() Mam nadzieje ze się przyda -------------------- kostek blog
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ale dla bazy MYSQL Heh, moje rozwiazanie tez jest dla bazy mySQL, ale mysle ze bardzo latwo zaimplementowac to w innych typach bazy. Ten post edytował dopy 9.07.2006, 12:40:56 -------------------- Błyśnij, nim zgaśniesz...
![]() |
|
|
![]()
|
|
Zastosowałem poniższy kod ale efektów nie ma, wyświetla samą tabelkę ale już bez rekordów, nie mogę sobie z tym wogóle poradzić. Poprawi mi ktoś ten kod żeby działało stronnicowanie?
Dodam jeszcze że żaden kod niechce mi działać prawidłowo z podanych tutaj :/ ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 5 Dołączył: 14.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mdco Wywala mi błąd przy:
Co może być nie tak? Jaki błąd Ci wywala? Być może wywala sie gdy zmienna $_GET['page'] nieistnieje? Jeżeli tak to:
-------------------- zmoderowano - rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
Ok z tamtym sobie poradziłem już, mam inny problem związany ze stronnicowaniem, poniżej podaję kod zobaczcie co tam jest nie tak, bo ja się już zamotałem totalnie z tym stronnicowaniem
![]()
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:22 |