Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Dziwna odpowiedz na naglowki..., jak otrzymac html z gzzipowanej wersji
dopy

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Mam skrypt ktory laczy sie przez gniazdka, przesyla naglowki, i pozniej pobiera to co zwrocil serwer, i teraz sprawa jest taka ze zamiast zwyklego kodu html, ktory zwrocil serwer, dostaje zwrot w takiej postaci:

Cytat
160
‹ tqËnĂ0Ľ÷+ډ)ŠĐ$z‰pi%ŽlśmcęŘŠ˝m żÍ`ˇ*$ÖxĺŮ™ťuvryi]‹ŹŚfłvsj%o„xąşb2ź°‡ůÓ#ťn/†lîŔxeĘĐblźy1Čb[„*@ƒa‰Ú׾͹´†Đp-8덜ľ“ˆ­c&kp)wŢ&ŁŃÍmrÉż… 4˜ó
˝tŞŤśg
�h+ěvÖuţ�Ć
: ëŽ(3!ův˜î=i‘Ć" 2­ĚŠ9Ô�hťĆyŤhśĹ(}éƒaíp‘s˙ĄśŚcá9Ťoasô‹)mŐ�Á]Ź]ń{Š9e–ž-śm˜j`‰Ź˛čÍ+ąhÖ™(‹ă–“ŠsÖĹË ŕ
śpxÔ]­|ČŮĄ%ČŐŮ9/n5Ź7vĚzťsź” Ř‹„á~Ćý|âđť_ ˙˙ ?ąýů

Wydaje mi sie ze serwer jest skonfigurowany na kompresje gzip rzesylanych danych, ale nie jestem pewien. Czy ktos moze wie jak "zrobić z tego" zwykły kod html ?

Pozdrawiam.

Ten post edytował dopy 6.07.2006, 20:15:48

--------------------
Błyśnij, nim zgaśniesz...
Go to the top of the page
+Quote Post
borec

-----

A zaglądałeś do manuala?

--------------------
Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
-> Administracja serwerami Linux i FreeBSD
+Quote Post
dopy

-----

A zaglądałem, ale przy próbie zdekompresowania skopiowanej odpowiedzi z serwera, otrzymalem:

Cytat
Warning: Unexpected character in input: '' (ASCII=25) state=5 in /***/test.php on line 3

Warning: Unexpected character in input: '' (ASCII=23) state=5 in /***/test.php on line 3

Warning: Unexpected character in input: ' ' (ASCII=12) state=5 in /***/test.php on line 3

Warning: Unexpected character in input: '' (ASCII=19) state=5 in /***/test.php on line 3

Warning: Unexpected character in input: '' (ASCII=5) state=5 in /***/test.php on line 3

Warning: Unexpected character in input: '' (ASCII=3) state=5 in /***/test.php on line 3

Warning: Unexpected character in input: '' (ASCII=26) state=5 in /***/test.php on line 3

Warning: Unexpected character in input: '' (ASCII=17) state=5 in /***/test.php on line 3

Warning: Unexpected character in input: '' (ASCII=5) state=5 in /***/test.php on line 3

Warning: Unexpected character in input: '' (ASCII=31) state=5 in /***/test.php on line 3

(itd)

Warning: gzuncompress(): data error in /***/test.php on line 7

Przekazanie bezposrednio ze skryptu, oddzielajac naglowki odpowiedzi od tresci, tez wyrzuca 'piekny' komunikat o zlych danych przekazanych do dekompresji... Czy może ktoś już walczył z czymś takim i ma jakieś rozwiązanie?

Pozdrawiam.

Ten post edytował dopy 6.07.2006, 15:28:15

--------------------
+Quote Post
bendi

-----

Coś mi się wydaje, że dostałeś "pochunkową" odpowiedz gdyż serwer korzysta z protokołu HTTP/1.1. Jeżeli masz możliwość to wyślij zapytanie jako HTTP/1.0 - wtedy dostaniesz odpowiedz jako jeden ciąg znaków.

Ew możesz próbować sam to składać. Jeżeli to nie zadziała to fajnie by było gdybyś pokazał jakei tam nagłówki są, może pomóc.

--------------------
+Quote Post
dopy

-----

Cytat
HTTP/1.1 200 OK
Date: Thu, 06 Jul 2006 15:20:56 GMT
Server: Apache/1.3.36 (Unix) mod_fastcgi/2.4.2 mod_auth_passthrough/1.8 mod_log_bytes/1.2 mod_bwlimited/1.4 php/4.4.2 FrontPage/5.0.2.2635.SR1.2 mod_ssl/2.8.27 OpenSSL/0.9.7a
X-Powered-By: php/4.4.2
Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT
Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0
Pragma: no-cache
Content-Encoding: gzip
Vary: Accept-Encoding
Connection: close
Content-Type: text/html

Takie naglowki sa na poczatku mojej odpowiedzi zwrotnej - zgodnie z Twoja instrukcja wysylam teraz do skryptu podajac w naglowku nie 1.1 tylko 1.0.

No i teraz tak, otrzymuje pod tym ta skompresowana tresc, wiec robie explode wg. "text/html", w tablicy pod [1] otrzymuje sam skompresowany tekst, robie na nim trim i przesyłam do 'dekompresji' - niestety, wywala mi zły typ danych. Kawałek kodu:
  1. <?php
  2. $tbl=explode("text/html",$wynikowe);
  3. $wyn=str_replace("rn","", $tbl[1]);
  4. echo $wyn;
  5. echo gzuncompress(trim($wyn));
  6. ?>

(kod roboczy dlatego taki a nie inny hehe smile.gif)

Jakies sugestie/pomysly ?

--------------------------
edit
--------------------------

Google doprowadziło mnie do topicu na tym forum:

http://forum.php.pl/index.php?showtopic=31...06&#entry271906

Może temat dalej ciągnijmy już w tamtym wątku.
Pozdrawiam.

Ten post edytował dopy 6.07.2006, 23:27:27

--------------------
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:12