![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam skrypt ktory laczy sie przez gniazdka, przesyla naglowki, i pozniej pobiera to co zwrocil serwer, i teraz sprawa jest taka ze zamiast zwyklego kodu html, ktory zwrocil serwer, dostaje zwrot w takiej postaci: Cytat 160 ‹ tqËnĂ0Ľ÷+ډ)ŠĐ$z‰pi%ŽlśmcęŘŠ˝m żÍ`ˇ*$ÖxĺŮ™ťuvryi]‹ŹŚfłvsj%o„xąşb2ź°‡ůÓ#ťn/†lîŔxeĘĐblźy1Čb[„*@ƒa‰Ú׾͹´†Đp-8덜ľ“ˆc&kp)wŢ&ŁŃÍmrÉż…4˜ó ˝tŞŤśg �h+ěvÖuţ�Ć : ëŽ(3!ův˜î=i‘Ć"2ĚŠ9Ô�hťĆyŤhśĹ(}éƒaíp‘s˙ĄśŚcá9Ťoasô‹)mŐ�Á]Ź]ń{Š9e–ž-śm˜j`‰Ź˛čÍ+ąhÖ™(‹ă–“ŠsÖĹË ŕ śpxÔ]|ČŮĄ%ČŐŮ9/n5Ź7vĚzťsź” Ř‹„á~Ćý|âđť_ ˙˙ ?ąýů Wydaje mi sie ze serwer jest skonfigurowany na kompresje gzip rzesylanych danych, ale nie jestem pewien. Czy ktos moze wie jak "zrobić z tego" zwykły kod html ? Pozdrawiam. Ten post edytował dopy 6.07.2006, 20:15:48 -------------------- Błyśnij, nim zgaśniesz...
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zaglądałeś do manuala?
-------------------- Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
-> Administracja serwerami Linux i FreeBSD |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zaglądałem, ale przy próbie zdekompresowania skopiowanej odpowiedzi z serwera, otrzymalem:
Cytat Warning: Unexpected character in input: '' (ASCII=25) state=5 in /***/test.php on line 3 Warning: Unexpected character in input: '' (ASCII=23) state=5 in /***/test.php on line 3 Warning: Unexpected character in input: '' (ASCII=12) state=5 in /***/test.php on line 3 Warning: Unexpected character in input: '' (ASCII=19) state=5 in /***/test.php on line 3 Warning: Unexpected character in input: '' (ASCII=5) state=5 in /***/test.php on line 3 Warning: Unexpected character in input: '' (ASCII=3) state=5 in /***/test.php on line 3 Warning: Unexpected character in input: '' (ASCII=26) state=5 in /***/test.php on line 3 Warning: Unexpected character in input: '' (ASCII=17) state=5 in /***/test.php on line 3 Warning: Unexpected character in input: '' (ASCII=5) state=5 in /***/test.php on line 3 Warning: Unexpected character in input: '' (ASCII=31) state=5 in /***/test.php on line 3 (itd) Warning: gzuncompress(): data error in /***/test.php on line 7 Przekazanie bezposrednio ze skryptu, oddzielajac naglowki odpowiedzi od tresci, tez wyrzuca 'piekny' komunikat o zlych danych przekazanych do dekompresji... Czy może ktoś już walczył z czymś takim i ma jakieś rozwiązanie? Pozdrawiam. Ten post edytował dopy 6.07.2006, 15:28:15 -------------------- Błyśnij, nim zgaśniesz...
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś mi się wydaje, że dostałeś "pochunkową" odpowiedz gdyż serwer korzysta z protokołu HTTP/1.1. Jeżeli masz możliwość to wyślij zapytanie jako HTTP/1.0 - wtedy dostaniesz odpowiedz jako jeden ciąg znaków.
Ew możesz próbować sam to składać. Jeżeli to nie zadziała to fajnie by było gdybyś pokazał jakei tam nagłówki są, może pomóc. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat HTTP/1.1 200 OK Date: Thu, 06 Jul 2006 15:20:56 GMT Server: Apache/1.3.36 (Unix) mod_fastcgi/2.4.2 mod_auth_passthrough/1.8 mod_log_bytes/1.2 mod_bwlimited/1.4 php/4.4.2 FrontPage/5.0.2.2635.SR1.2 mod_ssl/2.8.27 OpenSSL/0.9.7a X-Powered-By: php/4.4.2 Expires: Thu, 19 Nov 1981 08:52:00 GMT Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate, post-check=0, pre-check=0 Pragma: no-cache Content-Encoding: gzip Vary: Accept-Encoding Connection: close Content-Type: text/html Takie naglowki sa na poczatku mojej odpowiedzi zwrotnej - zgodnie z Twoja instrukcja wysylam teraz do skryptu podajac w naglowku nie 1.1 tylko 1.0. No i teraz tak, otrzymuje pod tym ta skompresowana tresc, wiec robie explode wg. "text/html", w tablicy pod [1] otrzymuje sam skompresowany tekst, robie na nim trim i przesyłam do 'dekompresji' - niestety, wywala mi zły typ danych. Kawałek kodu:
(kod roboczy dlatego taki a nie inny hehe ![]() Jakies sugestie/pomysly ? -------------------------- edit -------------------------- Google doprowadziło mnie do topicu na tym forum: http://forum.php.pl/index.php?showtopic=31...06entry271906 Może temat dalej ciągnijmy już w tamtym wątku. Pozdrawiam. Ten post edytował dopy 6.07.2006, 23:27:27 -------------------- Błyśnij, nim zgaśniesz...
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:12 |