![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2003 Skąd: NowyTomyśl/Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pewnien skrypt napisany przez mojego kolege . Lokalnie mam postawiony Apache/1.3.27 + php 4.3.2 i loklanie mi ten skrypt niedziala (inne skrypty działają) natomiast u kolegi kotry to pisal, dziala tyle ze ma Apache/1.3.24 (Win32) php/4.2.2 dodatkowo zalozylem konto na div.pl do sprawdzenia czy tam dziala , i dzial tam stoi : Apache/1.3.27 (Unix) php/4.2.3 wiec ja juz niewiem o co chodzi :/ POMOCY !!! ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Pozdro & thx for help
Kostek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Cytat wiec ja juz niewiem o co chodzi :/
Strzelam ze chodzi o magicznie register_globals.
POMOCY !!! :evil: :evil: :evil: :evil: Prosze zanim odpowiesz przeczytaj -> http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=789 jesli skrypt nie jest dlugi popraw go. bedziesz mial uniwerslane rozwiazanie niezalezne od register_globals a ty sie czegos nauczysz. Pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2003 Skąd: NowyTomyśl/Poznan Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jednak to nie z tym globalem ..
przeczytalem ten post http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=789 Wlonczylem ta register_globals = ON ale i tak niedziala :/ -------------------- Pozdro & thx for help
Kostek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Cytat jednak to nie z tym globalem ..
Zrestartowales w miedzyczasie apache'a?
przeczytalem ten post http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=789 Wlonczylem ta register_globals = ON ale i tak niedziala :/ Pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
[php:1:59c251eeee]<?php
if ($login == "" and $haslo == "") { ?> <html> <head> <title>Logowanie</title> <style type="text/css"> body { margin-left : 0px; margin-top : 0px; margin-right : 0px; margin-bottom : 0px; BACKGROUND-COLOR: black } .przycisk {font-family:tahoma;font-size:10px;color:black} .formularz {font-family:tahoma;font-size:10px;color:white} </style> </head> <body> <br><br><br> <div align="center"><form action="access.php" method="POST"> <table border="0" cellpadding="0" cellspacing="5"> <tr> <td class="formularz" valign="middle">Login</td> <td><input name="login" class="przycisk" type="Text" size="20" maxlength="10"></td> </tr> <tr> <td class="formularz" valign="middle">Hasło</td> <td><input name="haslo" class="przycisk" type="Password" size="20" maxlength="128"></td> </tr> <tr> <td></td> <td align="right"><input class="przycisk" type="Submit" value="Loguj"></td> </tr> </table> </form></div> </body> </html> <?php } else { if ($login=="dupa" and $haslo=="1" or $login=="login" and $haslo=="haslo") { ?> <html> <head> <title>Access</title> <style type="text/css"> body { margin-left : 0px; margin-top : 0px; margin-right : 0px; margin-bottom : 0px; BACKGROUND-COLOR: black } .przycisk {font-family:tahoma;font-size:10px;color:black} .formularz {font-family:tahoma;font-size:10px;color:white} </style> </head> <body> <div class=formularz>Zalogowałeś się poprawnie a poniżej są linki do jakiś tam plików...</div> </body> </html> <?php } else { echo '<title>Podałeś niepraidłowe dane</title>'; echo '<body bgcolor=black>'; echo '<div align=center style="font-size:10px;font-family:Tahoma;color:white">'; echo 'Podaleś nieprawidłowe dane'; echo '<br><br><input style="font-size:10px;font-family:Tahoma" onclick="java script:history.back()" type="Button" value="Powrót">'; echo '<br><br>login:'.$login; echo '<br>haslo:'.$haslo; echo '</div>'; } } ?> ?>[/php:1:59c251eeee] O TO SKRYPT , moze tu jest błąd -------------------- Pozdro & thx for help
Kostek |
|
|
![]()
|
|
Tak restartowalem apacha
-------------------- Pozdro & thx for help
Kostek |
|
|
![]()
|
|
Hej
Cytat O TO SKRYPT , moze tu jest błąd zmien wszystkie $login na $_POST["login"] a $haslo na $_POST["haslo"].
Jak dla mnie 100% ze chodzi o register_globals... a ty pewnie edytowales zly plik php.ini - sprawdz ustawienia w phpinfo(). Innych pomyslow nie mam. Pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
IT`s WORKING !!!!!
Dzienki za kolejne udzielenie pomocy , jest tu takie cos jak" sogi " (wyruznienie na forum) ![]() -------------------- Pozdro & thx for help
Kostek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:09 |