![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Mam taki problem, wyświetlam w php datę albo kalendarz i jeśli wpiszę to w konsoli dostaje po Polsku a jak za pomocą php to po Angielsku np: konsola: Styczeń , luty itd.." title="Zobacz w manualu php" target="_manual php: January , February itd.." title="Zobacz w manualu php" target="_manual to samo z datą: konsola: śro 5 lip 16:30:26 2006 CEST" title="Zobacz w manualu php" target="_manual php: Wed Jul 05, 2006" title="Zobacz w manualu php" target="_manual co powinienem zrobić żeby w php mieć po Polsku?? z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za link, sprawa wydaje się być opisana dość jasno ale u mnie nadal po angielsku, może coś źle?
napisałem tak:
efekt: Obecny czas to: Fri Jul 07, 2006 18:53 |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hejka
w przykladzie było
sprawdz jak masz u Siebie ![]() przejrzyj tez manual strftime pozdr -------------------- ThE EnD oF ThE InTErnEt !
pasy zabezpieczające |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można się jescze if bawić
![]() Np. tak:
To najprostrza metoda a zarazem wprowadzająca trochę bałaganu w kodzie no ale ten kod to dla tych co niezadużo umieją poza echo i print ![]() -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]()
|
|
hejka w przykladzie było
sprawdz jak masz u Siebie ![]() przejrzyj tez manual strftime pozdr sprawdzałem to:
efekt: Friday, 07 July 2006 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to w takim razie nic z tego nie rozumiem ;/
u mnie efekt jest: Kod sobota, 08 lipiec 2006 a z ktorej wersji php korzystasz?? moze nizsza niz 3?? bo owiem szczerze ze nie mam innego pomyslu, czemu u Ciebie wyswietla nadal w jezyku ang. bo jezeli odpaliles
to jest to co najmniej dziwne. a moze zapisales ten skrypt w tym samym pliku, co poprzedni?? jezeli nazwa jest taka sama, to odświez strone w przegladarce, bo moze tu lezy blad i "pamieta" stary wynik?? pozdr -------------------- ThE EnD oF ThE InTErnEt !
pasy zabezpieczające |
|
|
![]()
|
|
wersja php 5.1.4
wrzuciłem na inny serwer i jest po Polsku. Kwestia konfiguracji serwera. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam Jednak nie kwestia konfiguracji serwera. Serwer działa na freebsd i w tym przypadku działa przez taki wpis:
Ten post edytował krzychus 8.07.2006, 13:25:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 01:05 |