![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrzuciłem sobie część bazy z systemu WordPress i wyszło takie coś:
jak wklejam to sobie do phpmyadmina to wszystko pięknie, ładnie się robi, ale chciałbym zrobić to z poziomu strony:
zpaytanie jest identyczne ![]() ale mysql_erroo() zwraca takie coś: Cytat You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '; INSERT INTO `wp_categories` VALUES ( 1, 'Uncategorized', 'uncategorized', '' at line 10 jak dla mnie to bardzo dziwne ![]() co mam zrobić? -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
mysql_query() pozwala na wykonanie tylko jednego zapytania. chcesz wykonac wiecej - musisz kazde wykonac oddzielnie.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Spróbuj wywalic DEFAULT CHARSET. Tez coś podobnego kiedyś miałem.
Wycofuję powyższe zdanie. Dotyczy ono właśnie importowania bazy do/z phpMyAdmina, a nie poprzez własny skrypt php. Ten post edytował Cysiaczek 4.07.2006, 13:13:29 -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysql_query() pozwala na wykonanie tylko jednego zapytania. chcesz wykonac wiecej - musisz kazde wykonac oddzielnie. czyli string $query mam explode znak ";" i w foreach dać mysql_query? będzie dobre rozwiązanie? pozdro ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no jesli z palca ci bedzie ciezko podzielic, no to pewnie tak
tylko zebys sie nie zdziwil jak w srodku zapytania pojawi się jakis srednik, wtedy ci troche narozrabia ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nospor no właśnie... mam w środku pewnego zapytania (którego tu nie dałem) średnik... to może ja z palca zrobie tablice
![]() chyba że macie jakieś inne pomysły ? a jak to można obejść, że wykonuje się kilka zapytań? Ten post edytował Athlan 4.07.2006, 13:34:43 -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
jesli to są tylko te dwa zapytania, to rob z palca (poza tym nie widze tam srednika w srodku zapytania)
Kod <?php
$query = "CREATE TABLE `wp_categories` ( `cat_ID` bigint(20) NOT NULL auto_increment, `cat_name` varchar(55) NOT NULL default '', `category_nicename` varchar(200) NOT NULL default '', `category_description` longtext NOT NULL, `category_parent` bigint(20) NOT NULL default '0', `category_count` bigint(20) NOT NULL default '0', PRIMARY KEY (`cat_ID`), KEY `category_nicename` (`category_nicename`) ) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=2"; mysql_query($query) or die(mysql_error()); $query = "INSERT INTO `wp_categories` VALUES (1, 'Uncategorized', 'uncategorized', '', 0, 1)"; mysql_query($query) or die(mysql_error()); ?> -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
(poza tym nie widze tam srednika w srodku zapytania) mam w środku pewnego zapytania (którego tu nie dałem) ![]() no dobra zrobie od palca :/ -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
trzeby bylo od razu pogrubic, to bym zauwazyl
![]() Wiesz, możesz rozbijac tez na przy pomocy wyrażen regularnych i leciec po slowach kluczowych, takich jak:insert, select, update itp. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
uuuu... to za dużo roboty
![]() już wole raz zrobić każde coś tak: mysql_query(ZAPYTANIE); kicz z tym ![]() pozdrawam ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:39 |