![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
napisałem skrypt, który z poziomu php łączy się z serwerem za pomocą pop3 oraz pobiera wiadomości email, w których załączone są pliki CSV. Nagłowki maila jakie otrzymuję wyglądają mniej więcej tak:
Generalnie musze pobrać nazwę pliku, dobrać się do jego zawartości, która zaczyna się (w tym przypadku: QWdlbnQ7TWllanN (...)), a następnie pobrać wszystkie dane z pliku (jak wcześniej pisałem csv) i wrzucić do bazy danych. To wszystko jest proste i nie ma z tym problemów. Pojawia się tylko jeden. Podczas wrzucania danych muszę dokonać pewnych porównań na ciągach znaków, a także ostatecznie wrzucić dane do bazy danych w utf'ie. I z tym mam problemy, gdyż nie wiem w jakim formacie są dane (czy w ogóle w jakim kolwiek są?). Cały skrypt, jest pisany w utf. W skrypcie dokonuję porównania (np. województwa) i na polskich znakach się wysypuje. Jakieś pomysły, sugestie? Będę wdzieczny za każde informacje. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 06:29 |