![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w temacie. Poszukuje wszelkich wskazówek jak napisać skrypt który sprawdzał by poprawność zagnieżdżenia nawiasów., mając na wejściu tablicę z kolejnymi nawiasami. Może ktoś się spotkał z takim algorytmem -> prosze o informację
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: piczu.info Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
to mi przypomina jedno zadanie z konkursu algorytmicznego
![]() wrzucasz wszystkie nawiasy na stos albo do tablicy i szukasz nawiasu z domknieciem obok siebie, a gdy je znajdziesz to usuwasz i powtarzasz az nic nie zostanie (co oznacza ze wszystkie sa domkniete) lub zostana same niedomkniete. Mam nadzieje ze oto chodzi. -------------------- pozdrawiam :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakos tak ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 182 Pomógł: 0 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: piczu.info Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a to moja wersja
![]()
-------------------- pozdrawiam :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To i ja się podłączę.
edit: oraz przykład zastosowania.
Ten post edytował LBO 4.07.2006, 01:24:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wrzucasz wszystkie nawiasy na stos albo do tablicy i szukasz nawiasu z domknieciem obok siebie, a gdy je znajdziesz to usuwasz i powtarzasz az nic nie zostanie (co oznacza ze wszystkie sa domkniete) lub zostana same niedomkniete. Też coś dam. Sam do końca nie wiem jak to zrobić, ale wg. tego jak napisał piczu to będzie to wygladało mniej-wiecej tak:
i przykład :
ma to kilka bledow i nie wiem czy by zadzialalo, ale tam... -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:50 |