![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 1 Dołączył: 14.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Dopiero zaczynam się uczyć i w ramach ćwiczeń chciałem zrobić system rejestracji i logowania. Zaczełem oczywiście od rejestracji. Narazie jest to malutki formularz ...Po wypełnieniu i wysłaniu danych do pliku php wyświetlama mi się nie to co bym chciał :-] i dane nie zapisują się do bazy danych.
Plik formularaza : A plik przetwarzający:
A wyświetla mi się coś takiego: Rejestracja prepare($zapytanie); $instrukcja->bind_param("aaad".$imie.$nazwisko.$email); $instrukcja->execute(); echo instrukcja->affected_rows.'rejestracja zakończona powodzeniem.'; $instrukcja->close(); ?> Moja baza danych nazywa się rejestracja, tabela registr, użytkownik i hasło to rejestracja (jak łatwo to zauważyć).Prosze o szybką pomoc. PS. Temat umieszczam drugi raz poniewarz w dziale Bazy Danych jest mała oglądalność, a mi zależy na czasie... EDIT. Czy to jest aż tak trudne, że nikt nie może mi odpowiedzieć? Naprawde zależy mi na czasie, a wczoraj nie moge uzyskać odpowiedzi. Ponawiam prośbe ![]() Ten post edytował Nigger 4.07.2006, 07:15:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1)zamiast <? sprobuj <?php
2) w instrukcja->affected_rows zjadles $ $instrukcja->affected_rows (poszukaj czy gdzies jeszcze tak nie masz) Na przyszlosc nie zakladaj dwoch topicow na to samo, bo możesz coś "zarobic". -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 1 Dołączył: 14.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam za napisanie 2ch postów...
Ten problem już ominołem - trzeba było <php i $ przed instrukcja, ale pojawił się kolejny: Fatal error: Call to a member function bind_param() on a non-object in C:\wamp\www\rejestracja\rejestracja.php on line 30 Co może być tego powodem? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
tym, ze $instrukcja nie jest obiektem. najwyraźniej:
$registr->prepare($zapytanie); nie zwraca ci obiektu. jakies bledy w zapytaniu? nie wiem co robi prepare wiec sie nie wypowiadam bardziej -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Sory, że tak zawracam dupe, ale mam ostatni problem
![]() Już doszedłem czemu to tak wychodziło, ale teraz już jest coś "poważniejszego". Mój skrypt wygląda teraz tak:
A błąd: Rejestracja Warning: mysqli_stmt::bind_param() [function.mysqli-stmt-bind-param]: Number of elements in type definition string doesn't match number of bind variables in C:\wamp\www\rejestracja\rejestracja.php on line 30 0rejestracja zakończona powodzeniem Ten post edytował Nigger 4.07.2006, 11:37:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
A błąd: Rejestracja Warning: mysqli_stmt::bind_param() [function.mysqli-stmt-bind-param]: Number of elements in type definition string doesn't match number of bind variables in C:\wamp\www\rejestracja\rejestracja.php on line 30 0rejestracja zakończona powodzeniem No widać wyraźnie, że źle bindujesz (podstawiasz). Liczba argumentów do których podstawiasz nie zgadza się z liczbą argumentów podstawianych. ufff. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:10 |