![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 505 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tydzień temu, środowisko EasyEclipse po dwóch wydaniach oznaczonych jako beta zostało przeniesione do stabilnej gałęzi 1.0. EasyEclipse to bardzo wygodne w instalacji środowisko Eclipse z szeregiem dodatków, takich jak specjalizowane dystrybucje dla Javy oraz z obsługą języków php, Ruby oraz Python. Dołączona została także platforma LAMP, a także pokaźny zestaw wtyczek poszerzających funkcjonalność całego środowiska.
Strona domowa środowiska EasyEclipse : http://www.easyeclipse.org/site/home/ -------------------- /dev/blog : http://www.santyago.pl/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za linka. Trzeba przetestować - z tego co pamiętam konfiguracja całego IDE z Pluginami (zwłaszcza pod Windowsem) nie jest takie proste jakby się mogło wydawać. Jeśli to bedzie działać stabilnie to fajna inicjatywa. Może na nowym linuksie dzisiaj przetestuję i dam znać
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Eclipse jest coś takiego jak Update Manager, który odwala całość roboty za Ciebie. Nie trzeba do tego EastEclipse
![]() -------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie się niestety nie sprawdził... Już teraz nawet dokładnie nie pamiętam o co chodziło, ale ostatecznie i tak musiałem pare rzeczy ręcznie instalować.
Najbardziej namęczyłem się z debugerem - ale tu chyba nawet EasyEclipse nie pomoże bo oprócz konfiguracji programu trzeba również serwer skonfigurować ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eclipse ma wbudowany debugger (i framework do tworzenia tychże). Niestety nie ma na dzień dzisiejszy stabilnego debuggera dla php, który by łatwo można podpiąć. Konfiguracja php Eclipse i samego php z debuggerem wymaga trochę czasu, być może teraz php IDE, które tworzy między innymi Zend zmieni ten stan rzeczy. Z tego co sprawdzałem debugger już działa i to dość sprawnie.
-------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:54 |