![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
W jednym projekcie zmieniam kodowanie tekstu z iso latin 2 na utf8. Mam funkcje, ktora takze tutaj widzialem, ktora nie ma niestety kilku znakow. Baza znakowa funkcji ogranicza sie do polskich czcionek diakrytycznych. Oczywiscie chcialbym uzupelniac te funkcje ale... jak moge, w tekscie utf8, zobaczyc znaki w formie szesnastkowej ? i odwrotnie? jaki czytnik plikow wyswietla znaki w postaci 16-tkowej? -------------------- Wojtek@7; Wojtek@ogniwo.net; [Simple Forum - 100% - phpclasses.org]; MCP
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ten artykuł nie rozwiązuje wszystkich Twoich problemów?
W razie czego kody poszczegolnych znaków możesz sobie sprawdzic tutaj. Ten post edytował bigZbig 3.07.2006, 14:13:25 -------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dokladnie te funkcje posiadam. Jak widac posiada ona translacje tylko 18 znakow.
Mam tekst w, ktorym kazdy znak powinien byc tlumaczony. W moim przypadku jest to z utf na iso latin 2 (odwrotnei podalem w tytule postu). Oczywiscie bedzie trudno znalezc taki konwerter do wszystkich znakow, wiec postanowilem samemu dopisac brakujace. Ta strona co podales - nie mozna jej otworzyc. -------------------- Wojtek@7; Wojtek@ogniwo.net; [Simple Forum - 100% - phpclasses.org]; MCP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
voytass - temat dokladnie taki jakim ostatnio "zyje"
![]() -------------------- Działam w OpenSolution.org, autor Quick.Cms i Quick.Cart już od ponad 10 lat
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ludzie a iconv" title="Zobacz w manualu php" target="_manual znacie ?
-------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sh4dow - tak ludzie znaja ale gdyby to byla domyslna biblioteka to by bylo ok. niestety nie jest wszedzie domyslnie ladowana. nawet gd2 na wielu serwerach nie wystepuje :/
-------------------- Działam w OpenSolution.org, autor Quick.Cms i Quick.Cart już od ponad 10 lat
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 14:27 |