![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Stworzylem formularz zostaje on obliczony ale chce aby otworzyl go ponownie i wpisal w pole textarea wynik z pliku i zapisal ten formularz ze wszystkimi wartosciami. Jak to uczynic Spsob zapisów danych okreslonych do pliku znam ale nie udaje mi sie zapisac calego formularza najlepiej do pliku html
Ten post edytował comds 2.07.2006, 16:33:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po co od razu cały formularz? nie wystarczy tylko wynik z TEXTAREA?
jeżeli chodzi o jednego użytkownika, to możesz zapisać ostatni wynik w sesji:
-------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
własnie musze calosc w tym bol i jeszcze go musze wyswietlic ze wszystkimi obliczeniami i wartosciami a bez tego nie rusze dalej:(
Ten post edytował comds 2.07.2006, 18:06:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
a mozesz mi powiedziec ok otwiera mi formularz super podaje wynik spoko ale jak zrobic zeby zachowal wartosci obliczane bo szukam na googlach takich informacji ale nie widze jak to zadziala bede w domu dalej juz sobie poradze a pozatym wielkie dzieki za wszystko twe wskazowki okazaly sie bardzo pomocne
Ten post edytował comds 2.07.2006, 18:18:58 |
|
|
![]()
|
|
hmmm, może zachowuj wynik w osobnym pliku?
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
tak to bedzie w osobnym pliku glowny plik jest html pozniej idzie przez skrypt ktory przekazuje dalej juz do pliku php ten plik ma zawierac wynik operacji oraz wartosci obliczane i chce by podrodze zapisal to w pliku html badz innym a jest mozliwosc zapisu tego do pdf? tylko zeby juz nie byl zmieniany
|
|
|
![]()
|
|
jest taka możliwość (osobiście tego nie umiem, więc Ci nei pomogę)
zawsze mogę dac linka: http://pl2.php.net/manual/pl/ref.pdf.php -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
a wiesz jak zostawic wartosci?? ktore sa obliczane? ale z pdf jest zonk sa bibloteki wymagane ale cos wymysli sie
|
|
|
![]()
|
|
jak zostawić?
zrozumialem to jako... że nie dokończyłeś swoich obliczeń czy coś takiego... stwórz nowy plik? ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
obliczenia sa skonczone ale w celu poprawy ich trzeba pozostawic
|
|
|
![]()
|
|
zrób takie cos jak np CACHE wyników na bazie danych (z zapisanym wynikiem) lub w pliku tekstowym
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
juz wymyslilem ze poprostu kazde pole bedzie zapisywane do pliku i bedzie odczytywane
![]() a jeszcze jedno znasz moze jakas firme dobra i niedroga firme hostingowa?? Ten post edytował comds 2.07.2006, 19:19:16 |
|
|
![]()
|
|
hmmm...
no dobrych to nie będzie, zawsze coś wolnego nam się przytrafi, ale do amłych stronek polecam www.yoyo.pl (mysql tragedia, często nie chce się połączyć, no i php_ini disabled) może www.za.pl link: http://www.przemo.org/phpBB2/forum/viewforum.php?f=27 tutaj naprawdę ciekawe dyskusje nt. firm hostingowych, zarówno odpłatnych jak i darmowych... masz też tam CZARNĄ LISTĘ, uważaj na nich ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
aj umknelo mi a czy jak wczytam wartosc pliku to moge z textarea wyliczyc sume??
|
|
|
![]()
|
|
sprecyzuj swój wątek, nie wiem o co Ci chodzi... czy chodzi o to, że wczytujesz wartość z dowolnego pliku i wykonujesz obliczenia?
jeżeli o to chodzi to odpowiedź brzmi: fread() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 12:20 |