![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
MAm taki problem chce obliczyc dwie badz wieksza ilość liczb w formularzu i zapisac ta sume do pliku txt Kod Formularza: i do niego skrypt:
tutaj obstawiam sytuacje dwoch liczb Jak byl taki temat badz podobny prosze o linka ja nie znalazlem google przeszukalem Z góry dzieki za wszelka pomoc ---- BBCODE oraz temat!! /tiraeth/ Ten post edytował tiraeth 2.07.2006, 14:45:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może popraw lekko kod:
chodzi o to, że $val1 i $val2 są pobierane z wartości $_POST, tak na moje oko... i wywaliłem przy okazji flock() (bo brzydkie ![]() pzdr. -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 2.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym jeszcze zapisac ten formularz do pliku html w takiej postaci z wartosciami. i zeby dodal ten wynik. A jeszcze pytanie kolejne mozliwe jest i w jaki sposob jak chcialbym odczytac z kilku plikow wartosci i je sumowac nastepnie?
Ten post edytował comds 2.07.2006, 17:08:38 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm... ja tutaj bym zastosował tak bazę danych z jedną tabelą:
TABELA wyniki: - pole 'id' int(11) key : id obliczenia - pole 'result' int(11) : wynik obliczenia i potem poprzez zapytanie: "SELECT COUNT (result) FROM ... " sumujesz wszystkie wyniki proste ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
ale to jest oparte o pliki txt nie mysql
|
|
|
![]()
|
|
chyba że tak... dziś mam dobry dzień, więc Ci prowizorkę napiszę:
no, to by było coś w tym stylu, wylistowane są wszystkie pliki txt z katalogu i podliczane ich wartości... chyba o to chodziło? zdraviam ![]() no i na koncu echo $wynik_koncowy; ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:38 |