![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() mam problem taki ze : ![]() 1.includeje plik logowanie.php do indexu
1,5.chialbym zeby uzytkownik mogl sie zalogowac 2.chcialby a zeby przy logowani pobral liczebe z pola uprawnienie z tabelia uprawnienia 3.jezeli bedzie to 1 przeniesie mnie na strone panel.php 4.jezeli 0 wysle tylko sesje ze jest zalogowany aha mam jeszcze pytania 1.czy w php istenie tak jak w asp.net plik w ktorym moglby zdefiniowac ktore strony sa dla zalogowanych a ktore nie 2.jak zrobic zeby przyy zaladowani strony sprawdzil czy uzytkownik jest zalogowany?? Z góry dzieki aha z php bawie sie niedługo wiec prosze o tłumaczenie nawet najprostszych zagadnien lub odesłanie mnie do tematu ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wynik z bazy musisz wstawić do tablicy... Co do logowania Czytaj to!
jeżeli chcesz aby do strony był dostęp tylko dla zalogowanych to piszesz:
sprawdzasz czy user jest zalogowany przez
Ten post edytował Korson 1.07.2006, 18:15:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie zrozumialem do konca wyswietla mi cos takiego
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/accounts_r/raffal/public_html/logowanie.php on line 8 co do kodu
prosze o pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oznacza to... chyba... że tablica jest pusta
być może masz błąd z wielkością liter lub coś jest źle w zapytaniu do bazy i proponuję Ci pisać bardziej przejrzyste kody do sql'a
Przypominam że wielkość liter jest ważna Ten post edytował Korson 2.07.2006, 13:50:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd oznacza, że nie udało się wykonać zapytania. Nie zamknąłeś ostatniej pary apostrofów.
Nazw tabel, kolumn itp. nie zamykamy w apostrofy... Ten post edytował Ludvik 2.07.2006, 13:53:27 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
nastepny blad wyglada tak:
Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING in /home/accounts_r/raffal/public_html/logowanie.php on line 12 aha mam pytanie czy moge zrobic takiego if jak napisale tzn if czy jezeli w zapytaniu pobieram uprawnienie to oge pozniej uzyc tego jako zmieniej Ten post edytował Raffal 2.07.2006, 14:02:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:09 |