![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: Bulowice nearby Wadowice (E), Oświęcim (W) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że jako tekst to zadziała, ale czy przekazując w $_POST zmienną $login poniższa funkcja zadziała i utworzy folder o takiej nazwie jaką zawiera $login?
Ale wariant nr. 1 i 3. to jest chyba to samo, z tym, że mi osobiście wydaje się że 3. jest bezpieczniejsze. Ten post edytował Coolmax 1.07.2006, 14:29:25 -------------------- ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To wszystko to samo. Tylko należy pamiętać, że przy wyłączonym register_globals (czyt. prawie zawsze) będziesz musiał użyć $_POST['login'] i jeszcze sprawdzić zawartość.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: Bulowice nearby Wadowice (E), Oświęcim (W) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To w takim razie jeszcze jedno pytanie do ciebie, na początku skryptu mam coś takiego
, potem operuje tylko na zmiennych. Czy przy wł. register_globals jest to potrzebne? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest potrzebne, kiedy musisz się upewnić, że dane zostały przesłane metodą POST. Najlepiej zapomnij, że istnieje coś takiego jak register_globals, nikt o zdrowym rozsądku nie zostawia tej opcji włączonej.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:45 |