![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2005 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o test i ocenę mojej gry internetowej.
Co o niej sądzicie, co poprawić? log: admin pass: admin www.knights.ovh.org proszę o oceny w skali 0/10 ![]() -------------------- www.knights.ovh.org - moja gra internetowa
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe, ale fajna strona:)
smieje sie bo przypomniala mi sie moja pierwsza strona zrobiona w takim ukladzie (3 kolumny) troche brakuje jej zeby miala wiecej niz 5 za wyglad za malo szczegolow, detali za prosta ta strona i kolory nie za ladne odstraszaja -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
design totalnie nieczytelny. kiedy widze taki maczek z taka interlinia to odechciewa mi sie czytac. wieksze czcionki w tekscie i rozstrzel calosc. pozatym kontrast wali po oczach jak kopniak muła - troche stonuj kolor czcionki.
karczma - bezsensony reload calej strony po wyslaniu wiadomosci. iframe (fuj) lub ajax bylby tu na miejscu. zasady - no chyba raczej _regulamin_. myslalem ze tutaj znajde dokumentacje gry. i podzielona na dwie strony. mapa - 358px x 379px i 300kB JPG?! chyba zartujesz. max 90kB. atak na przeicwnika. nie wiadomo iloma wiskami dysponujesz. trzbea sie przekopac przez menu. usability gierki - zenada. menu lewe, menu prawe. potem jeszcze menu na dole otwieranej strony (pod tekstem glownym) - bez sensu. a gra? powstaly takich dziesiatki... ilez mozna patrzec na cyferki? dlaczego miast zbudowac ciekawe uniwersum ludzie zaczynaja od mechaniki :/ heh... i to niezbyt interesujacej. juz wole RedDragona (ktory i tak nie jest zbyt ciekawy). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) grafika na topie 6/10
2) Strona jest mniejsza od banera 3) i ogolnie to 5/10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a tak poza tym: ile identycznych gier juz jest? :/ pomysł 0/10.
-------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm.. prawie jak
Temat: www wwwknightspl ? ![]() - Top strony jest węższy od tych 3 kolumn pod nim. - Co to za kod?! : Kod [...] <META name="description" content="KNIGHTS MMOG - darmowa gra internetowa"> <META name="author" content="kowal1122"> <body bgcolor="#333333"> ? <head> ? <link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css"> </head> ? <center> ? ------------------------------------------------------- <TABLE width="95%" border="0"> <TBODY> <TR> <TD><style type="text/css" media="screen"> ?!?!? a { color: #FFFFFF; text-decoration: none;} A:hover { COLOR: #FFFFFF; TEXT-DECORATION: none } A.design { COLOR: #FFFFFF; TEXT-DECORATION: none } </style> <div style="width:420px;"> ------------------------------------------------------- </table></td></tr></table></td></tr></table>[...] :D - Standartowy layout: top + 3 kolumny pod spodem, w dodatku nie ma tutaj wogóle grafiki :/ - "desing by Kowal" : Gdzie na tej stronie jest "desing"? ![]() - Za mała czcionka + 'oczojebny' kolor... - Pomysł: 1/10 - Wykonanie 1/10 Ogólnie wygląda na to, że nie napracowałeś się nad tą stroną od strony html'a + grafiki (której tu zresztą NIE ma)... (nie wiem jak wygląda kod php...) Jak chcesz, to mógłbym Ci pomóc na przerobienie kodu, tak aby był zgodny z xHTML'em, tylko nie wiem czy jest tego sens. -------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) A o słowniku słyszeliście tworząc tą grę?
Cytat(http://knights.ovh.org/) Witaj, Jestes na stronie glównej swojego miasta. Po lewej stronie masz menu, po prawej masz ilosc swoich surowców, poziom oraz liste 10 najlepszych graczy. Zacznijmy od kopalni, bo to w grze jest najwazniejsze. Sa ich trzy rodzaje: kopalnia zlota, kopalnia adamantu i tartak. Zadna z nich nie jest nakwazniejsza, poniewaz kazda do czegos sluzy, a do czego to wyjasnimy dalej. Im wyzszy poziom kopaln tym wiecej surowców bedziesz dostawal. Surowce przybywaja o okraglej godzinie co godzine (np 15, 19 czy 21). Jesli chcesz rozbudowac kopalnie musisz kliknac w Mape (new). Twoim oczom ukaze sie mapka, po której mozesz swobodnie sie poruszac. Teraz wybierz jedna z 3 kopaln i kliknij na nia, a nastepnie Buduj. Pamietaj, ze im wyzszy poziom kopalni, tym wiecej trzeba za rozbudowe zaplacic. 2) Dlaczego gdy przy rejestracji w polu "Imię" wpisałem Michał napisało mi: Cytat(http://knights.ovh.org/) Proszę podać imię! Proszę spróbować ponownie. 3) Polecam zapoznać się z tą http://w3.org/ ,bo kod strony jest żałosny. 4) Dlaczego strona nie obsługuje polskich czcionek? Cytat(Mikołaj Rej) "...iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają." Polecałbym zmienić kodowanie strony na takie jakie macie w bazie. Ogólnie oceniam stronę na 2/10 <--- te 2 na zachętę |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teraz już design ładny ale postacie na logu nie pasują do gry.
A z kodowaniem Windowsowym to " Dla reszty świata kodowanie Windows-1518(jakieś tam numerki) znaczy tyle samo co Zdzichu 3000. Dlatego też nie zostało to uznane za standard" -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:42 |