![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2006 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dwie strony "index.php" i "coo.php" i teraz na stronie index.php wczytuje zawartość strony coo.php za pomocą include.
Zawartość strony coo.php jest taka:
A problem jest taki że zawartość pola tekstowego niechce się zapisać do cookie.... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten switch wygląda tragicznie i jest strasznie nieczytelny.
Zamiast zmiennej $sss użyj $_POST['sss'], a poza tym ciastka wysyła się zanim przekażesz ciało odpowiedzi, czyli jakikolwiek tekst. Użyj na początku skryptu ob_start" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, a na końcu ob_flush" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 25.06.2006 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a poza tym ciastka wysyła się zanim przekażesz ciało odpowiedzi, czyli jakikolwiek tekst. Użyj na początku skryptu ob_start" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, a na końcu ob_flush" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. Może mi ktoś objaśnić o co chodzi w "ciastka wysyła się zanim przekażesz ciało odpowiedzi, czyli jakikolwiek tekst." (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciastka muszą zostać wysłane przed jakąkolwiek instrukcją echo/print itp... Takie są wymagania protokołu HTTP, że najpierw wysyła się nagłówki, a potem dopiero dokument.
|
|
|
![]()
|
|
Zmodyfikowałem wszystko według tego co pisał Ludvik
i dalej tosamo cookie się nie dodaje.... Ale jeśli ten skrypt który zamieściłem w pytaniu wkleję na stronę która nie jest ładowana poprzez include to wszystki działa poprawnie. Więc wydaje mi się że skrypt nie działa bo jest zbyt głęboko...... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:46 |