![]() |
![]() |
-Gość_krzychu_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Mam taki problem: pobieram dane z formularza <form action="send.php" method="GET"> <textarea name="opinia" rows="15" cols="50" wrap="physical"></textarea><br /> <input type="submit" value="wyślij"> <input type="reset" value="wyczyść"> </form> w pliku send.php <?php if (!($connection = @mysql_connect('localhost', 'user', 'haslo'))) die('Nie mozna polaczyc z serwerem'); if (!(@mysql_select_db('okienko', $connection))) die('Nie mozna wybrac bazy'); if (!empty($_GET["opinia"])) { $opinia = $_GET["opinia"]; if (!(@mysql_query("INSERT INTO opinia VALUES (NULL, NULL, '$opinia')", $connection))) die('Zapytanie nieprawidlowe'); } mysql_close($connection); ?> w bazie mysql: 1. id int(5) NOT NULL auto_incremet 2. date_opinia timestamp 3. opinia varchar (1000) Problem w tym że dodaje mi ten wpis 3 razy i nie wiem dlaczego? w bazie mam 3 identyczne wpisy tylko różnią się czasem o około 1 sekundę Dziękuję za wszelką pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodajesz trzy razy wartość do pola opinia. Powinno być tak:
albo
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
i nadal to samo , w bazie po dodaniu jest tak:
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przepraszam za zamieszanie już wiem co jest.
Przyczyna <head> html , wczytywal kilka razy dokument. Jeszcze raz sorry ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co widze dodajesz tylko opinie natomiast id i data automatycznie są przydzielane.Dlatego nie ma sensu w ogóle dodawać innych.Moja propozycja kodu jest następująca oczywiście zakładając że formularz ma tylko jedno pole -opinia.
Sądząc po tym jak wyświetlają sie wyniki, umieściłeś w kodzie <tr><th>...żeby wyniki były w tabelce,ale to pominąłem akurat |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 407 Pomógł: 1 Dołączył: 4.03.2003 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$opinia=$_POST['opinia']; $zapis="INSERT INTO opinie(opinia) VALUES('".$_POST['opinia']."')"; $wynik=mysql_query($zapis)or die(mysql_error()); if ($wynik) { echo "Dodano opinie"; exit; } else { echo ('Nie można dodać opini! '); exit; } ?>[/php] Jeżeli już tak to po co :
a warunek przez Ciebie podany (przez element "or die") zawsze (chyba?) będzie spełniony, czy doda dane czy nie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:39 |