![]() |
![]() |
-dr4g0- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, mam problem -.-.No wiec tak : pobiera dane ze sql, zapisuje je w tablicy tablica[]; .. no i wlasnie tu jest problem <--- bardzo nieczytelnie to zapisuje ;/
A jak bardzo, mozna zobaczyc tutaj : http://dragonek.info/abc.php Czy zna ktos sposob na ladne wyswietlenie pobranych danych ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi Ci o takie coś?
Ten post edytował Athlan 29.06.2006, 11:25:31 -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
-dr4g0- |
![]()
|
Goście ![]() |
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in xxxxxxxxxx on line 20 linia 20 to :
a calosc
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
![]() a o mysql_query slyszal? Musi slyszal, bo uzyl w pierwszym poscie, ale w kolejnym zapomnial... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teraz tak to wyglada i www.dragonek.info/abc.php :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
porob se chlopie wciecia w kodzie, a zobaczysz ze ci brakuje }
a na przyszlosc prosze uzywac znacznikow w temacie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sek w tym, ze gdy dodam jest
Cytat Parse error: syntax error, unexpected ')' in /home.6/d/r/a/dragonek/www/xxx.php on line 37
|
|
|
![]()
|
|
jakbym byl zlosliwy to bym napisal tak:
"A ja dodalem i mi nie wywala zadnego bledu" Po czym zamknalbym temat bo to juz parodia jakas sie robi. Ale nie jestem ![]() Gdzie ty dodales te }? No bo to ma znaczenie. Ja przykladowo mam tak: Kod <?php i popatrz nie wywala zadnego bledu$zapytanie = mysql_query("SELECT * FROM krasnoludki WHERE lose='n'"); $dd = mysql_query($zapytanie); $bb = mysql_fetch_array($dd); while($bb) { $name=stripslashes($bb['name']); $los=stripslashes($bb['los']); $id=stripslashes($bb['id']); $tablica[] = $name; $tablica[] = $id; $tablica[] = $los; while($tablica = mysql_fetch_array($zapytanie)); { echo $tablica['id'].$tablica['name'].$tablica['los']; } } ?> zauwaz, ze wczesniej ci plul w pliku abc.php a teraz pluje w pliku xxx.php (taka nazwa czy nam nazwe zaciemniasz?) Tak wiec pokaz tamten kod, pokaz ktora to linia 37, a najlepiej sam sie zastanow najpierw co moze byc nie tak. A na przyszlosc troche pomysl i podaj wiecej informacji i czytaj komunikaty o bledach. Przeciez my lokalnie nie mamy twego projektu -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Teraz jest dokladnie tak samo jak w Twoim przykladzie ... i :
Cytat Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home.6/d/r/a/dragonek/www/xxx.php on line 13 a 13-sta linia to ;/ |
|
|
![]()
|
|
no nie dokladnie, bo ci plul ze nie oczekiwany jest nawias )
![]() a teraz ci pluje bo:
robisz mysql_query na wyniku mysql_query. niedopatrzylem tego w poprzednim poscie, bo mi nawet przez mysl nie przeszlo ze mozna tak robic ![]()
I juz nie wnikam logike tego skryptu. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzieki, ale pytanie z innej beczki, bo to co robilem to wszystko po to zeby pobralo pola z danego rekordu a pozniej wylosowywuje 4 sposrod nich - jest moze jakies latwiejsze rozwiazanie?
|
|
|
![]()
|
|
ale mowisz o polach w rekordzie, czy o losowaniu rekordów w tabeli? bo jak to drugie to:
jesli to pierwsze, to jakos nie widze by cos sie w tym skrypcie losowalo -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
To pierwsze, narazie chcialem zeby to poprawnie wyswietlalo a pozniej losowalo.
edit zamiast srania sie z losowaniem w pliku zrobilem "to drugie" i wszystko dziala ![]() ![]() Ten post edytował dr4g0 29.06.2006, 14:39:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:47 |