![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skożystać z mechanizmu sesji.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli jak moze przykładowo wyglądac wywołanie takiej zmiennej?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli np. tak: w pierwszym pliku przypisujesz zmiennej sesyjnej wartość:
$_SESSION['moja_zmienna'] = 'wartość'; a w drugim pliku odczytujesz jej wartość: echo $_SESSION['moja_zmienna']; Musisz oczywiście pamiętać w obu plikach o session_start() A w ogóle to radzę poczytać w manualu o mechanizmach sesji. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Skoro używasz własnych klas do obsługi sesji, to może dołącz je do tego pliku, include lub require.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
całego kodu nie chciałem wklejać... wczesnieiej mam:
z ta javą nie wiem o co chodzi.... zauwazyłem ze wywala mi skrypt w momencie kiedy odwołuje sie gdzies na zewnątrz albo coś probuje wyswietlić np var_dump albo echo, zastanawiam sie czy nie moglłby przekazać jakoś zmiennej przez jave, poniweaz ten skrypt jest wywoływany przez jave i zwraca coś dla javy da sie zrobic coś takiego ze zmienna powiedzmy $_GET['gid] przekazywana jest do javy a anastępnie z powrotem do skrypty w php który jest podpięty pod tą jave? Ten post edytował lucks 29.06.2006, 09:07:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:21 |