![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam strony:
konto.php
postac.php
zmienne sesji definiowalem tez w taki sposob: $_SESSION['nazwa_zmiennej']; ale to nic nie zmienia... O co chodzi - problem w tym, że zmienne wcale się nie przesyłają na drugą stronę. Mam strone "konto.php" i kiedy linkiem przechodze do postac.php to zmienne sie nie przesylaja :/ Co jest nie tak?! Moze ktos pomoc? Dzieki z gory |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdz czy masz rozpoczeta sessje, jake nie to daj session_start();
Ten post edytował nasty_psycho 27.06.2006, 13:47:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam identyczny problem to napisze w tym temacie.
Mój skrypt wygląda tak: index.php (zaraz na początku strony)
includowane do index.php:
w tych includach są tylko formularze. sessje w żaden sposób nie przedostają się na nastepny link, wisi mi już czy id bedzie w cookie czy w linku ale troche się nad tym męczyłem i pomysly mi sie koncza, rady, pomysły mile widziane. testowałem na dwóch serwerach i to samo, sesja znika. pozdrawiam edit: whoops, nie zauwazyłem daty tego tematu, znalazłem go poprzez dobrze znaną opcje szukaj ![]() ![]() Ten post edytował dzem 4.04.2007, 15:37:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten warunek zachodzi po wysłaniu formularza, poprawnie. wtedy tworzy się sesja, zrobiłem echo jej ID po zalogowaniu. Wnioskuje, że problem jest z odczytem sesji.
Nie jestem pewny tylko co do tego, aczkolwiek nie odrzucam, że błąd jest w innym miejscu:
jeśli ten warunek jest poprawny, to nie wiem gdzie jest problem. sesja tak-jakby nie znika, bo dopiero po włączeniu od nowa przeglądarki jest inne id, nawet jak się loguje kilkakrotnie(bez wyłącznia przeglądarki) id jest to samo. imo problem jest z jej odczytem sesji tyko nie wiem jaki?! przecież po zalogowaniu skrypt przechodzi przez ten warunek co podałem poprawnie. np. po po nownym klinięciu na link do administracji trzeba się logować od nowa. ?!?!?! proszę o pomoc, nawet jak najmniejszą. pozdrawiam tzw. "bump", proszę o pomoc ![]() Ten post edytował dzem 4.04.2007, 20:16:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 6 Dołączył: 27.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oświeć mnie gdzie tu masz $login1 i $haslo1 ![]() -------------------- Prawo Wylera:
Nie ma rzeczy niemożliwych dla kogoś, kto nie musi ich zrobić sam. |
|
|
![]()
|
|
zmienne te includuje z pliku config.php, starałem się zamieścić jak najmniej niepotrzebnych informacji. mam rozpoczeta sesje. proszę o pomoc
![]() Zmieniłem warunki, teraz kod jest bardziej przejrzysty. ale dalej dupa i nie działa :S
Już wiem gdzie jest problem. Sesja jest zapisana w ciasteczku pod nazwą PHPSESSID~~ tylko jeśli zrobie warunek:
To warunek następujący po nim jest bezużyteczny czyli:
jak można go zastąpić ten warunek, czy jest możliwość manualnie odczytania id z tego cookie i porównać z zawartością przetrzymywaną po stronie servera? Ten post edytował dzem 8.04.2007, 10:54:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 22:45 |