![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2006 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki problem, otóż wyskrobałem kawałek kodu który ma za zadanie wygenerować dynamicznie archiwum XLS. Stworzyłem go w php w opraciu o następujące typy nagłówków:
Problem jest w tym, że na jednym serwerze (Apache /1.3.33 php/4.3.10-6 Debian GNU/Linux) wszystko działa bezbłędnie, natomiast na drugim, na którym powinno działać, zamiast generować plik excela, próbuje ściągać samo archiwum php co rzecz jasna kończy się błędem. Serwer działa również o Apacha tyle, że skompilowanego tylko jako SSL. Gdzie jest problem, że serwer błędnie interpretuje nagłówki...? Pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm nie jestem pewien,
a jaki komunikat bledu otrzymujesz w logach od tego hosta ? o ile wogole pojawia sie blad / komunikat. dwa questy 1. czy nie masz na tym dobrym serwerze, jakiegos .htaccess ktory reguluje zachowania dla twojego requestu. 2. czy pliki mime.types nie roznia sie od siebie - na tym dobrym i zlym serwerze ? to praktycznie strzaly w ciemno ale tak bym do tego podchodzil. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2006 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiadomość dla ADMINISTRATORA: Trzeba będzie przenieść ten post - powód (poniżej)
Otóż posprawdzałem konfiguracje Apache i wszystko wygląda raczej poprawnie (również z typami MIME). W tym przekonaniu utwierdził mnie również fakt, że wszystko pięknie działa w FireFoxie natomiast to IE się wysypuje...? Więc wygląda to na winę przeglądarki przy interpretowaniu tego skryptu z serwera SSL. Ale w czym problem - ma ktos jakiś pomysł ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2003 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witaj,
niestety zbyt mało danych wejściowych aby problem opisany przez Ciebie, mógł zostać rozwiązany. być może to kwestia czystego przypadku bo ile w końcu tego typu problemów ukazało się w internecie, na forach dyskusyjych czy grupach. recompile+remake+reinstall |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:18 |