![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 2 Dołączył: 27.06.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem nowym userem więc proszę o wyrozumiałość moderatorów jeśli w złym miejscu umieściłem ten temat. Wracając do tematu. Jestem w trakcie pisania własnego CMS-a i utknąłem na dość poważnym błędzie. Mianowicie strona działa w pełni poprawnie pod php 4, lecz gdy przełącze się na php 5 strona wogóle się nie ładuje, tak jakby nie istniała oraz serwerz Apache 1.3.33 kończy dzialanie w wyniku błędu krytycznego. Proszę o pomoc gdyż jestem po części zmuszony używać funkcji dostępnych ok wersji php 5. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat proszę o wyrozumiałość A ja prosze o kod strony, bo z null'a ci nie wywroze rozwiazania. Podaj komunikat bledu apacha. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 2 Dołączył: 27.06.2006 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto link do kodu php pliku z funkcjami. Myśle że to na tym pliku sypie mi się strona.
Plik z funkcjami Plik jest za duży abym mógł tutaj wkleić jego zawartość. Ten post edytował djkret 27.06.2006, 10:33:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeciez tego sie nie da sprawdzic!
Za duzo kodu, na serwer tez nie wrzuce bo brakuje reszty plikow. Czemy definiujesz klasy wewnatrz funkcji? ![]()
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
A masz może jakąś sugestię jakby najszybciej sprawdzić w czym tkwi bląd?
|
|
|
![]()
|
|
Hehehe - nie ma takiej opcji:
przejrzec caly kod pokolei, debugowac (lub wstawiac echo() w odpowiednich miejscach) itd. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Po długim boju udało mi się wyodrębnić kod, który powodował błędy, ale za nic nie potrafię zrozumieć dlaczego akurat tam jest błąd i co jest źle.
Funkcja, która nie chce zadziałać w PHP5
a to część funkcji wywołująca ten kod:
Proszę o pomoc bo zaraz z tym oszaleje. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:39 |