![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam następujący problem. Umieszczam edytor wysiwyg html na stronie.Jest on napisany w javascript. Tekst ,który zostanie w nim utworzony przez użytkownika ma być zapisany w formie obrazka ,wyświetlony jako podgląd i wysłany na serwer.Wielkość obrazka jest wybierana z listy lub szablonu graficznego. Próbowałem różnymi kombinacjami w js i przez funkcję imagecreate.php Lecz słaba znajomość php powoduje że męczę się już drugi tydzień. Podaję fragment kodu javascript edytora odpowiedzialny za priview. if(view==2){ //Preview Mode EnableToolbar(false); maineditor.location="about:blank"; //Disable page editing maineditor.document.designMode="Inherit"; //Write the HTML of the page maineditor.document.open("text/html"); maineditor.document.write(html); maineditor.document.close(); //Enable context menu maineditor.document.oncontextmenu=new Function("return true;"); } //Set current view currentview=view; } Bardzo dziękuję za wszelkie wskazówki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego kodu to wnioskuje, ze javascript wkleja kod htmla do elementu na stronie a przegladarka go poprostu renderuje jak kazda strone (nie jest generowany zaden obrazek)
Szczerze mowiac nie bardzo wiem, czy da sie wygenerowac podglad w postaci pliku jpg, bmp czy innego temu podobnego przy pomocy javascriptu lub php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak
wkleja kod do iframe z tego potrzebuję zrobić image |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:19 |