![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Radomsko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
otoz mam taki problem, mam strone w jezyku rosyjskim no i nie wyswietlaja sie literki rosyjskie na stronie w kodowaniu iso 8859-2
juz ktos mi podpowiedzial abym uzyl czegos takiego:
niby wszytsko powinno byc ok ale ten oto przyklad wyswietla ciagle te zama literke, mianowicie te ktora jest pierwsza w kolejnosci w tablisy $to czyli Ё, poprostu nawet zamiast Ђ wyswietla sie Ё prosze pomocy ![]() Ten post edytował banpl 26.06.2006, 08:11:47 -------------------- Warsztat :: Windows7 / Ubuntu | PHP 5 | MySQL 5 | Eclipse / NetBeans | Opera / Firefox
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz strone po rosysju i dajesz kodowanie polskie.
Gdzie sens? Gdzie logika? Daj kodowanie rosyjskie albo najlepiej UTF-8 to będziesz mógł używać jakch tylko hcesz znaków ze wszystkich języków. P.S. Prosze poprawic temat wątku. Nie jest zgodny z zasadamin pisania na forum Przedszkole. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W przypadku cyrylicy UTF-8 to jedyne rozsądne rozwiązanie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Radomsko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wielkie dzięki za pomoc
![]() pozdro to forum jest najlepsze ![]() ![]() ale mam problem, bo gdy stworze normalny plik HTML z trscia po rosyjsku w przegladarce (Firefox) to wszyts ladnie sie wyswietla, natomiast, gdy wrzuce ten plik na serwer z php, to juz wyskakuja jakies krzaczki, mimo iz kodowanie jest utf-8 co wy na to ![]() Ten post edytował banpl 26.06.2006, 08:12:12 -------------------- Warsztat :: Windows7 / Ubuntu | PHP 5 | MySQL 5 | Eclipse / NetBeans | Opera / Firefox
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklej kod albo podaj adres.
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
nie chcialbym sie narzucac, ale niech ktos mi pomoze
![]() Ten post edytował banpl 25.06.2006, 23:03:59 -------------------- Warsztat :: Windows7 / Ubuntu | PHP 5 | MySQL 5 | Eclipse / NetBeans | Opera / Firefox
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie chcialbym sie narzucac, ale niech ktos mi pomoze ![]() Ja tez bym sie nie chciał narzucać więc powiem delikatnie: rusz tyłek i skorzystaj z wyszukiwarki ![]() Temat kodowania poruszany jest często, nawet bardzo często. A poza tym ~elnino.pl o cos Cie prosił, prawda? Musisz mieć zgodne ze soba kodowania w: 1. Tagach META 2. Żródle danych (najczęściej MySQL, ciebie to chyba nie dotyczy) 3. Pliku. Plik musi być zapisany w kodowaniu jaki ma w gagłówku. Jak zapiszesz plik notatnikiem i dasz mu w META iso to nic nie da bo Notatnik zapisuje w kodowaniu windowsowym. Poszukaj doczytaj. P.S. Prosze poprawic temat wątku. Nie jest zgodny z zasadami pisania na forum Przedszkole. |
|
|
![]()
|
|
kod strony
tutaj podaje te 2 sytuacje w ktorych wyswietlane sa rozne texty 1) zwykla przegladarka О фирме HЁllЂ WЂrld Ђf php, aeiou 2) plik umieszczony na serwerze z php Đ� Ń�иŃ�По HĐ�llĐ� WĐ�rld Đ�f php, aeiou -------------------- Warsztat :: Windows7 / Ubuntu | PHP 5 | MySQL 5 | Eclipse / NetBeans | Opera / Firefox
|
|
|
![]()
|
|
Przede wszystkim poczytaj sobie o podstawach tworzenia stron! Gdzie Ty umieściłeś tekst "O firmie"?
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 09:22 |