![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2005 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Napisałem coś takiego:
Na innej stronie dodaje sobie dane do COOKIE w postaci: produkt}^{cena}^{ile*|*drugiprodukt}^{drugacena}^{ile*|*3produkt}^{3cena}^{ileto waru*|* Skrypt ten odczytuje te dane i umieszcza je w tabelki, tylko teraz niewiem jak mogę usunąć którąś z tabelek a wszystko pozostałe zapisać spowrotem do COOKIE. Innymi słowy jak usunąć jeden produkt z "koszyka" a reszta zapisać spowrotem do cookie ? W miejsca znaków zapytania trzeba stworzyć coś co brało by pod uwagę który produkt chce się usunąć ( $idproduct), i usuwało go... Kod skryptu napisałem w tagach HTML, dlatego że w tagach php był na tyle nieczytelny że nieszło z niego nic zrobić... Ten post edytował integer000 25.06.2006, 13:52:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Heh, trochę dziwny ten Twój sposób, nie będę się zagłębiał w kod, ponieważ jest trochę nieczytelny, więc dam Ci dobrą radę, zamiast bawić się » explode" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, trzymaj ciastka w zserializowanej tablicy » serialize" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, wtedy usunięcie danego elementu będzie dziecinnie proste
![]() Jeżeli jednak się upierasz to usunąć dany element u Ciebie możesz w ten sposób, że... Przelatujesz to rozbite ciastko z jakąś petlą, i warunek, że jeżeli zmienna w pasku adresu będzie odpowiała kluczowi w tablicy to pomijasz ten element a w else tworzysz nową tablicę i zapisujesz ponownie ciastko. Taki mały zarys:
Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czemu to chcesz robic na _COOKIES? nie lepiej uzyc sesji?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2005 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Doszłem do czegoś takiego:
W miejscach zaznaczonych "? ![]() ![]() Braki te są tego typu że zmienna $va przechowuje dane, które ulegają zmianie podczas każdego zapętlenia. I teraz muszę te dane jakoś z sobą połączyć. To znaczy przed każdym powtóżeniem funkcji while trzeba pobrać wartość zmiennej $va i jakoś wyprowadzić ją poza obręb działania while { }... a po każdym następnym zapętleniem dodawać wartość $va do wczęśniej wyprowadzonej zmiennej..... --- Prosze korzystać z odpowiednich znaczników bbCode. Poprawiłem Ci. Jak widzisz dzialają doskonale. ~mike_mech |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale żeś się uparł na to » explode" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
![]() ![]()
Heh, że niby co chcesz w ten sposób sprawdzić czy dany element tablicy nie jest pusty tak? Poczytaj o » empty" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. Bardzo zagmatwałeś sprawę ostatnim postem, więc postanowiłem napisać to po swojemu ![]()
~edit » integer000 - No widzę, że przeanalizowałeś mój kod, bardzo się z tego cieszę, jak widzisz brakowało Ci jedynie łączenia ciągów znaków ( $var .= ). -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
tak napisałem i działa OK :-) Ten post edytował integer000 25.06.2006, 21:28:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:14 |