![]() |
![]() |
-Gość_Sic_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Otóż właśnie próbuje napisać prosty system statystyk.System ma za zadanie sprawdzać ile osób które brały udział w głosowaniu byli mężczyznami lub kobietami.Robię to tak dla praktyki.Za każdym razem gdy osoba głosuje,zapisywanie jest jej imię i płeć.Wszystko było by ok ale , kompletnie nie wiem jak zliczyć ilość osób które głosowały.Dodam że każda osoba dopisywana jest w nowej lini.Chodzi mi głównie o to jak zliczyć ilośc wierszy+npnp. gdyby robił prosty system logowania na plikach texztowych i miałbym coś takiego anka hasło tomek hasło grzesiek hasło i.t.d jak zrobić żeby wyszukać czy grzesiek jest w pliku textowym i jakie powinen wpisać haswło żeby móc się zalogować.Wiem że korzystniejsze z pewnością było by użycie MySql'a ,ale na wszystko przyjdzie swój czas ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 2 Dołączył: 8.11.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze jest też oddzielać dane w lini np. średnikiem: Kod anka;hasło tomek;hasło grzesiek;hasło Wtedy modyfikujesz w/w kod:
Teraz wyszukiwanie:
Ten post edytował kresh 24.06.2006, 22:00:44 -------------------- Programuj pod kątem interfejsu, nie implementacji
Gang of Four michalbarys.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:57 |