![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2006 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich i prosze o wskazowki.
Na pierwszej stronie jest tabelka z checkbox'em ktora pobiera z bazy adm(mysql) informacje o uzytkowniku:
Na drugiej stronie jest petelka ktora powinna usunac zaznaczona osobe ze strony pierwszej.
Problem jest taki ze jesli zaznacze na pierwszej stronie np 7 i 8 uzytkownika do usuniecia to usuwa pierwszych 2 uzytkownikow z bazy. Ma ktos jakis pomysl jak to zmienic? dziekuje za jakakolwiek pomoc! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak mi sie zdaje ze powinno byc:
Kod <INPUT TYPE=\"checkbox\" NAME=\"adm[]\" VALUE=\"tutaj_wstawiaj_id\"> ehh i rzuc calym kodem bo nie wiem co to za zmienne np $ile_wierszy ile wierszy ale czego wierszy ![]() Ten post edytował piotrekkr 24.06.2006, 12:37:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 24.06.2006 Skąd: Zabrze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ponizej jest caly kod:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeszcze tylko strukture tabeli podaj
|
|
|
![]()
|
|
hmm jesli dobrze zrozumialem to chodzi tobie o baze adm z mysql'a, jesli tak to sa tam takie pola:
id | nr_albumu | nazwisko | haslo | data a wracajac do tematu to chcialem to zrobic tak zeby sprawdzil wszystki checkbox'y jesli jakis = 1 (if ($adm[$n] == 1)) to usuwa ale cos mi nie wychodzi to :/ |
|
|
![]()
|
|
no bo nie o to chodzi chyba :
przeciez id sa niekoniecznie po koleiw bazie moga byc id np 1 3 5 7 8 9 a ty jesli zaznaczyles np 1 i 2 checkbox to skrypt beedzie chcial ci usunac id 1 i 2 a id 2 np nie ma bo juz je kiedys np usunoles dobra ja wroce wieczorkiem dopiero to pokombinujemy ale jalepiej sproboj w value checkboxow wstawiac id z bazy a nie 1 i sprawdzac cz checkbox jest rozny od 0 wtedy znaczy ze zaznaczonyi pozniej pobierzesz id i zaznaczonego checkboxa i usuniesz z bazy EDIT: heh okazalo sie ze jednak zostane ![]() wydaje mi sie ze powinno byc tak:
aha i jeszcze musisz uwzglednic to ze mozna nie zaznaczyc zadnego checkboxa EDIT: Juz uwzglednilem ![]() Ten post edytował piotrekkr 24.06.2006, 14:25:40 |
|
|
![]()
|
|
wielkie dzieki za pomoc kluczowym slowem dla mnie bylo to abym VALUE zmienil na np ID jak to zmienilem to poszlo bez problemu :-)
co do zabezpieczenia przed pustym "krokiem" to zrobilem takie cos:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:25 |