![]() |
![]() |
-Gość_Bart_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam taki oto skrypt jak poniżej, zapisuje ondane do pliku txt, później inny skrypt te dane odczytuje. W tej chwili gdy dane pole no: pole1 zostanie puste (tn nic do niego nie wpiszę) skrypt w pliku txt zastępuje starą wartość pola1 na nową czyli na nic (bo nic nie wpisaliśmy) czy jest możliwość by w takim przypadku pozostawiał on starą wartość ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aha i jeszcze zamiazt
uzywaj:
Ten post edytował piotrekkr 24.06.2006, 12:11:18 |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki, ale nie do końca o to mi chodziło. Gdyż ja chcę by w przypadku gdy pole1 jest puste w pliku txt pozostawała stara wartość tego pola1 czyli zapisana np: wczoraj.
Ewentualnie czy da radę, by w polach formularzy wyświetlały się wartości, które są w pliku baza.txt ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a rozdzielasz czyms te dane w pliku jakims konkretnym znakiem??
jesli chodzi o wyswietlanie tego w formularzu to da rade jesli czyms poszczegolne pola w pliku txt sa rozdzielone np znaczkiem | czyli Kod pole1 | pole2 | pole3 itd
Ten post edytował piotrekkr 24.06.2006, 12:14:29 |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
W txt pola poodzielane są "`" .
|
|
|
![]()
|
|
a do jest jedna linia czy ilosc linii w pliku sie zmienia??
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wszystko jest w jednej linii.
|
|
|
![]()
|
|
odczytujesz sobie plik i uzywasz :
i teraz masz
zeby je wyswietlic w formularzu wystarczy w tych polach
no i teraz masz pola zapelnione starymi danymi jak cos ktos zmieni to poprostu czyscisz plik i wpisujesz wartosci z textarea do pliku Ten post edytował piotrekkr 24.06.2006, 13:31:52 |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok, wszystko rozumiem chyba, ale $tekst_z_pliku to jest w moim przpadku będzie co ?
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok, już wszystko jasne :-)
Dzięki za pomoc! |
|
|
![]() ![]() |