![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jako że nigdy nie miałem potrzeby aby bawic się z katalogami więc mam o ich obsłudze w php blade pojęcie
![]() I takie pytanie: Chciałem sprawdzić czy katalog istnieje, jeśli nie to skrypt go ma utworzyć, jeśli się nie uda to działanie skryptu zostaje przerwane. Oto co napisałem:
Czy jest to dobre rozwiązanie, czy może jednak lepiej rozwiązać to w inny sposób ? -------------------- czemuja?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
raczej dobre...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jezeli kilka razy w skrypcie bedziesz sprawdzal istnienie folderu funkcją is_dir" title="Zobacz w manualu php" target="_manual moga nastapic przekłamania. Po wiecej informacji odsyłam do clearstatcache" title="Zobacz w manualu php" target="_manual.
-------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie jest to funkcja wywoływana jedynie raz dla danego obiektu. Tak więc chyba czyszczenie bufora jest dla mnie zbędne.
-------------------- czemuja?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 19:17 |