![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem wygląda tak:
chcę, aby margines ustaiwał się co 1 sec... napisałem sobie takie coś:
ale margines usatwai się tylko jak załaduje strone, bądź ją odświeżę... jak mam zrobić, aby margines się ustawiał co 1 sec? Kod setInterval('zlap_rozdzielczosc()', 1000);
Ten post edytował Athlan 22.06.2006, 20:09:01 -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Umiesc setInterval w samej funkcji zlap_rozdzielczosc()
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wogóle to troche za bardzo chyba kombinujesz :)
nie prościej tak: wartości zmiany marginesu dostosuj sobie jak trzeba. Tylko po co odpalać to co 1 sekundę, przy takim ustawieniu jak u ciebie? Sprawdzasz co 1 sekudnę czy przypadkiem ktoś nie zmienił rozmiaru okna i nie trzeba marginesu zmienić? Jest coś takiego co samo się tym zajmie... nie pamiętak tylko jak to się nazywa :/ dam znać jak znajdę :) pozdr. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Developerzy Postów: 823 Pomógł: 12 Dołączył: 18.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdzasz co 1 sekudnę czy przypadkiem ktoś nie zmienił rozmiaru okna i nie trzeba marginesu zmienić? dokładnie tak ![]() @siemakuba: jeżeli masz taki automat to zamieść, bo coś w stylu: style="left: 10%;" nie działa ![]() -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie chodziło mi o automat w sensie skrpyt czy cos :) chodzilo mi o jakas wlasciwosc / metode odpowiedzialna za informacje o zmianach stanu okna... no nie wiem, cos mi sie kolacze po glowie. Ale mniejsza z tym, jest cos innego co ci pomoze:
zamiast tego calego setInterval daj wywolanie tej fukcji sprawdzajacej na zdarzeniu onResize w BODY.
Uwaga - dziwnie troche to sie zachowuje pod IE (odpala sie 2-3 razy zamiast 1 raz) - sprawdz czy to bedzie przeszkadzac. pozdr. |
|
|
![]()
|
|
no działa
![]() ale i tak w onload trzeba dać, bo laduje funkcję typko przy zmianie rozdzilczości okna... można też dać gdzieś steTimeout(zlap_rozdzielczosc,0000); no... dzieki.... dziala a da się jakoś ten margines ustawić w % w CSS? -------------------- Portfolio: Vgroup.pl | athlan.pl | Test.php.pl - sprawdź się z wiedzy o PHP i ułóż własne pytania!
Pomogłem? Kliknij |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 22:31 |