![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam formularz, w którym chcę zastosować wielokrotność wyboru - multiple. Wyświetlają mi się wszystkie żądane przeze mnie dane. Jednak kiedy dodaję dane do bazy, to tam wpisywany jest tylko ostatni rekord.
Oto kod, jaki stosuję:
Sprawdzałem też normalne dodawanie, tzn. bez danych pobranych z bazy danych. Ale było tak samo, tzn. dodawało się tylko ostatnie value. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, dlaczego tak się dzieje, to proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
skoro ten select to multiple to musi miec nazwe tablicowoa czyli z []: sklad_gospodarze[]
w wyniku z w poscie otrzymasz tablice. pobierasz normalnie: $_POST['sklad_gospodarze'] -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem to tak:
Przesyłam tak: i potem wklejam to bazy INSERT INTO. Ale do bazy zamiast zaznaczonych danych przesyłane jest Array. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no przeciez ci napisalem ze w wyniku otrzymasz tablice. musisz ja teraz obrobic wedlug swoich potrzeb. masz wiele mozliwosci: implode(), foreach, .... i wiele innych do obrobki tablicy (patrz: manual)
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Niestety, nie umiem sobie jakoś z tym poradzić :/
Testowałem też each,list,implode, ale nic konkretnego się nie pokazywało prócz "Array". Znalazłem kilka tematów na forum i starałem się zastosować podane rozwiązania. Jednak też bez oczekiwanego rezultatu. Mógłbym prosić o jakiś przykład do wyciągania tablic z bazy danych ? Bo o ile normalne stosowanie tych funkcji, do uprzednio zdefiniowanych zmiennych [tak jak w manualu], mi wychodzi, to o tyle mam problem ze zrobieniem tego samego z poziomu bazy danych. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 18:51 |