![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 422 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2005 Skąd: Wałbrzych Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mysql_connect" title="Zobacz w manualu php" target="_manual, mysql_select_db" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
-------------------- Postura wielka i morda wredna, jestem Balon, kozak z osiedla !
bzdury.pl - Królestwo rozrywki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 26.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serwer na ktorym mam stronie nie obsluguje mysqli, Plikami ![]() Ewentualnie możesz założyć baze na jakimś serwerze i zamiast wpisywać localchost w
wpis adres serwera na którym masz baze... Połączenie takie według mnie nie ma sensu bo czas generowania strony zwiększa się bo zapytania muszą przebyć dłuższą "drogę" z Twojego serwera do serwera bazy danych i spowrotem... więc to czasem może potrwać :-( więce według mnie najlepszym wyjściem jest używanie plików lub zmiana hostingu na taki który oferuje mysql'a :-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Korson: zle mowisz!
Posiadanie na serwerze sytemu baz danych MySQL to jedno, a mysqli/mysql to dwa rozszerzenia pozwalajace na komunikacje php z systemem baz MySQL. pavelb: raczej czeka cie powazna przebudowa skryptu : (, bo to raczej (zalezy jak skrypt byl napisany) nie bedzie prosta zamiana nazw funkcji -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
więc czym się różni jedno od drugiego :?: bo nie mam pojęcia :/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 0 Dołączył: 17.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakiś czas temu miałem identyczny problem - istnieje gdzieś klasa zastępująca wbudowane mysqli - niestety nie pamiętam nazwy, poza tym nie zawsze działała poprawnie. Napisz jakiej wersji php używasz.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz napisać własną klase mysqli lub funkcje mysqli (w zależności od tego z jaki model jest wykorzystany w skrypcie) i wpisać w nie przekierowania do funkcji mysql. Jeśli skrypt korzysta po prostu z podstawowych funkcji do komunikacji z bazą to za wiele pisania tu nie będzie.
Potem zrobić tak aby ów klasa była widoczna dla każdego skryptu łączącego się z bazą. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:46 |