![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 4 Dołączył: 21.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest taka akcja:
Mam funkcję, która jest wywoławana w kilku plikach (pliki są include-owane). chciałbym przeprowadzić benchmark, który z plików odwołuje się do nej najczęściej i ile razy. Najprościej rzecz ujmując - chcemy policzyć ilość zapytań do dazy danych z uwzględnieniem, które pliki wywołały ile zapytań. Moje rozwiązanie wygląda tak: index.php
user_info.php
main.inc.php
Co daje w efekcie: print_r($_SESION['query']); Array( [index.php] => 1 [user_info.php] => 2 ) Jedyna niedogodność tego rozwiązania to konieczność podania jako drugi parametr __FILE__ - zmienna przekazująca nazwę wykonywanego skryptu. Czy ktoś ma jakiś pomysł, żeby funkcja my_query dostawała jako parametr tylko zapytanie SQL i wewnętrznie sama sprawdzała który plik ją wywołał ![]() -------------------- ==============================================
Bo ja jestem Wróbelek Htmlek ============================================== |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://pl.php.net/manual/en/function.debug-backtrace.php w funkcji my_query()
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 22:43 |