Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Bazy danych w plikach...
escaflowne
post 11.08.2003, 10:41:03
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam!
Ostatnio wykrzaczył mi się Linux. Miałem na nim serwer MySQL, a w nim kilka ważnych baz danych. Jedyne co udało mi się zrobić, to wydobyć z /usr/local/mysql/lib wszystko co się tam znajdowało. Wiem, że te pliki to bazy danych. Teraz zainstalowałem na nowo Linuksa, a MySQL'a zainstalowałem z RPMów. Teraz bazy danych znajdują się w /var/lib/mysql. Chciałbym jakoś przenieść stare bazy danych do nowo zainstalowanego serwera, jednak nie wiem jak to zrobić, a nie chcę ich uszkodzić... Czy ktoś może mi pomóc? :cry:

--------------------
Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
/home/env: Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.1 | FreeBSD 8.0 | NetBeans 6.8 | symfony 1.4
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 3)
FiDO
post 11.08.2003, 10:51:36
Post #2

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Powinno wystarczyc bez problemu zwykle przekopiowanie katalogow i plikow w takiej samej strukturze jak byly poprzednio do nowego miejsca.
Oczywiscie najpierw tak czy siak zrob kopie, to nie boli a moze uratowac tylek.
Ja tak przenosilem nawet bazy z linuxa na windowsa, wiec tymbardziej nie powinienes miec problemu.
+Quote Post
escaflowne
post 11.08.2003, 10:56:22
Post #3

Grupa: Zarejestrowani

-----

Przeniosłem pliki. Ale nie działa. Pokazuje spis baz danych, ale melduje, że nie ma np. pliku db2.frm, który jest tam. Nie wiem, może chodzi o lokalizację. Albo o atrybuty. Kopię zapasową starego serwera mam na partycji Windowsowej, a więc pierwotne uprawnienia poszły w las... sad.gif

--------------------
Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec - Woody Allen
/home/env: Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.1 | FreeBSD 8.0 | NetBeans 6.8 | symfony 1.4
+Quote Post
FiDO
post 11.08.2003, 11:34:11
Post #4

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

A nie pozmienialy Ci sie czasem wielkosci literek? Windows ma taki glupi zwyczaj, ze pierwsza litere robi duza przy kopiowaniu czasem.
A atrybuty ustaw takie, zeby serwer mysql mial dostep do tych plikow, najlepiej jako owner'a katalogu z danymi ustaw tego usera z ktorego korzysta mysql. A dla testu na chwile mozesz poprostu dac sobie 777 na caly katalog z danymi lacznie z plikami.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 24.07.2025 - 13:24