![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 2 Dołączył: 10.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podobny temat jest tu http://forum.php.pl/index.php?showtopic=47...hl=wyszukiwarka
ale zbytnio go nie rozumiem. Możecie mi powiedziec czy jest jakaś funkcja która przeszukuj plik tekstowy w poszukiwaniu danej zmiennej, np. "kotek" i zwaraca powiedzmy True jeśli znajdzie lub False jeśli nie ma takowej zmiennej?? Plis potrzebuje pomocy, nie zamykajcie tego, błagam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wczytaj plik file_get_contents" title="Zobacz w manualu php" target="_manual i sprawdź wyrażeniami regularnymi albo strstr" title="Zobacz w manualu php" target="_manual.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie szukałem na tym forum czegoś takiego ale wkońcu napisałem coś co mi najbardziej pasuje, może i tobie się przyda. Jeśli umieścisz to w pliku np: szukaj.php to przeszuka wszystkie pliki prócz katalogów i zwróci nazwę tego pliku jako link. Może nie jest za ładnie napisane i pewnie można prościej ale pracuję nad tym
![]()
Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 2 Dołączył: 10.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
almurik dzięki za pomoc, zaraz zobacze cos napisałes i spróbuje sam zmodyfikować dla swoich potrzeb
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie mozna wprowadzic zmiany aby drukowal nie tylko nazwe pliku, ale i nazwy szukanych wyrazen do tego pliku?
No panowie tak trudno udzielic porady? nie chce gotowca (ale nie mam tez zbyt wiele czasu aby uczyc sie od podstaw) jezeli macie z tym problem to moze zrobicie to za pieniadze? Ten post edytował greq 19.08.2006, 07:35:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie mozna wprowadzic zmiany aby drukowal nie tylko nazwe pliku, ale i nazwy szukanych wyrazen do tego pliku? Nie wiem czy dobrze rozumiem ale może zmień:
na
Hej |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie, moj blad, nie szukane wyrazy ale znalezione i wydrukowane w tym samym pliku.
Po prostu aby ten szukany wyraz lub wyrazy jezeli jest ich wiecej wydrukowal w tym samym pliku ![]() Ten post edytował greq 19.08.2006, 17:13:46 |
|
|
![]()
|
|
lekko przerobiłem kod, może cos w tym stylu ? ... Może ktoś ma coś 'ładniejszego'
![]()
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 22:55 |