![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem - tworzę aplikację i po raz kolejny mam problem z zapsiywaniem wartości w zmiennych. Próbowałem rozgryźć to z róznych stron ale nic nie wychodzi. Podobnie - nie chciało mi przekazywać watości zmiennych formularza - pomogło HTTP_POST_VARS - dlaczego dopiero to skoro w php.ini mam właczone "register globals"? W skrócie wygląda to tak - tworzę sobie zmienną: " $tablica_partii_b=array(); global $tablica_partii_b; " w pętli zapsiuję do niej wynik zapytania i jednocześnie wyświetlam: " for ($i=0; $i<$ile_znalezionych; $i++) {$wiersz=mysql_fetch_row($wynik); if ($kolor == "#cccccc") $kolor = "#ffffff"; else $kolor = "#cccccc"; $tablica_partii_b[i][0]=$wiersz[0]; echo "<tr bgcolor=$kolor><td>";echo $tablica_partii_b[i][0]; echo "</td>"; $tablica_partii_b[i][1]=$wiersz[1]; echo "<td>"; echo $tablica_partii_b[i][1]; echo"</td>" ; $tablica_partii_b[i][2]=$wiersz[2]; echo "<td>"; echo $tablica_partii_b[i][2]; echo "</td>" ; $tablica_partii_b[i][3]=$wiersz[3]; } echo "<td>"; echo $tablica_partii_b[i][3]; echo "</td>" ; echo "<td> <input type=checkbox name=wybierz value=aa/> </td>"; echo "</tr>"; } " Tu działa pięknie, ale jak kilka linijek niżej próbuję wyświetklić coś ze zeminnej np: " echo "z tablicy"; echo $tablica_partii_b[1][1]; " To wyświetla mi tylko napis "z tablicy" Moż ecoś robię nie tak, ale z tymi zmiennymi w php w ogóle nie mogę dojść do ładu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:22 |