![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 167 Pomógł: 2 Dołączył: 15.02.2004 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Słuchajcie, używam sobie Zend Framework i Smarty. Chciałbym zrobić sobie panel kontrolny, taką mini konsolę. Ale nie wiem jak się za to zabrać. Może mi coś doradzicie?
Otóż chodzi o to, aby strona była podzielona na dwie części (ramki). W górnej wyświetał się templejt Smartego, a w dolnym status aplikacji webowej, a więc to co się z nią w danym momencie dzieje (inicjacja frontkontolera, dispatcher, kontroler akcji, model, widok, itp.). Czy wiecie może jak takie coś zrobić? Chodzi mi tylko pomysł przesyłania w czasie rzeczywistym komunikatów do dolnej ramki... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ramki masz po stronie klienta, a komunikaty chcesz generowac w php. Nie ma mozliwosci wprost z php wskazac u jakiego uzytkownika w jakiej przegladarce i do tego w jakiej ramce ma sie wyswietlic przeslana zawartosc. Zadanie idzie od klienta.
Mozesz hipotetycznie wygenerowac kod w js, ktory w momencie pobrania przez klienta wyswietli zawartosc w innej ramce. Mozesz tez, co wydaje mi sie rozwiazaniem ciekawszym generowac plik logu i wyswietlac go w dolnej ramce. Przydaloby sie zastosowac w tym wypadku automatyczne odswierzanie co kilka sekund, albo kazdorazowo po przeladowaniu gornej ramki. -------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 01:53 |